Κακοκαιρία “ILINA”: Μήνυμα 112 στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης - Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Nεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Κακοκαιρία “ILINA”: Μήνυμα 112 στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης - Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Nεάπολης-Συκεών

3 Απριλίου 2023

Κακοκαιρία “ILINA”: Μήνυμα 112 στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης - Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Nεάπολης-Συκεών

Αναλυτικά οι οδηγίες της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας – Τι πρέπει να προσέχουμε

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νεάπολης-Συκεών προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από το μεσημέρι στην περιοχή μας.


Σε συνέχεια της έκτακτης ανακοίνωσης μέσω μηνύματος του 112 η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και ο αντιδήμαρχος Τάσος Τσακιρίδης συνιστά στους πολίτες, ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή της Θεσσαλονίκης σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "ILINA" επηρεάζει τη περιοχή μας σήμερα Δευτέρα (03-04-2023) έως και αύριο Τρίτη (04-04-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.


Πιο αναλυτικά, στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες τόσο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης.


Ο δήμος συνιστά στους πολίτες :


Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις πεζή ή με όχημα. Αν υπάρξει ανάγκη, να κινηθούν μακριά από μεγάλα δένδρα και διαβάσεις ή διασταυρώσεις, όπου έχει δημιουργηθεί χείμαρρος νερού.


Να απομακρύνουν τα οχήματα τους κάτω από δέντρα ή άλλα επικίνδυνα σημεία.


Να μην παρκάρουν τα οχήματα τους σε δρόμους από τους οποίους ίσως χρειαστεί να κινηθούν μεγάλα οχήματα του δήμου (αποφρακτικά, βυτία, πυροσβεστικά, απορριμματοφόρα).


Να μην αφήνουν στα πεζοδρόμια, στους δρόμους ή έξω από κάδους φερτά υλικά, τα οποία αν παρασυρθούν από νερό θα φράξουν τα φρεάτια παροχέτευσης.

ελέγξουν τις υδρορροές και τα φρεάτια των κατοικιών τους, έτσι ώστε να μην είναι φραγμένα.


Να ασφαλίσουν αντικείμενα σε μπαλκόνια και ταράτσες (τέντες, γλάστρες κ.α.) που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.


Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας διαθέτει τα εξής τηλέφωνα επικοινωνίας για τους πολίτες :


1.   6944-353747 Τάσος Τσακιρίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

2.   6937-004580 Μηνάς Μοναστηρίδης, προϊστάμενος υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας