«Άριστα» στο δήμο από τους νέους συμβούλους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Άριστα» στο δήμο από τους νέους συμβούλους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

30 Μαρτίου 2023

«Άριστα» στο δήμο από τους νέους συμβούλους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση γνωριμίας των νέων συμβούλων Α’βάθμιας εκπαίδευσης με τον δήμαρχο, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον αντιδήμαρχο Παιδείας

Συνάντηση γνωριμίας με τους νέους συμβούλους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής είχαν στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τερζίδου.Οι σύμβουλοι εκπαίδευσης για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, Θάνος Δαρβούδης και Αικατερίνη Νιζάμη, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από την αρχή της συζήτησης ότι πρόκειται για έναν δήμο που δίνει προτεραιότητα στην παιδεία με πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν την παρεχόμενη εκπαίδευση και την τοποθετούν σε ανάλογο επίπεδο και κάποιες φορές και υψηλότερο από αυτό της ιδιωτικής.


Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών να φέρνει τον πολιτισμό στα σχολεία και τα παιδιά στον πολιτισμό με βάση το όραμα της Μελίνας Μερκούρη. «Με χρηματοδότηση του δήμου έχουμε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και την ΚΟΘ και μέσω του προγράμματος αυτού μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης παρακολουθούν ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους θέατρο και κλασσική μουσική», επισήμανε ο Σ. Δανιηλίδης και απέσπασε την υπόσχεση των συμβούλων ότι θα συνδράμουν προκειμένου να γίνει πιο συστηματική αυτή η προσπάθεια. 


Επιπλέον, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος Παιδείας αναφέρθηκαν σε πρωτοβουλίες που σκοντάφτουν σε νοοτροπίες τις οποίες δικαιολογεί ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός, και έλαβαν τη διαβεβαίωση των δύο συμβούλων ότι ο δήμος θα τους βρει αρωγούς σε όλα τα θέματα που διαμορφώνουν μία θετική ατζέντα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


Στο τέλος της συνάντησης ο δρ. Θάνος Δαρβούδης ο οποίος ήδη παρενέβη σε δημοτικό σχολείο του Αγίου Παύλου για ζήτημα που προέκυψε εκεί και για το οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Βουλγαρίδη, έκανε λόγο για εξαιρετικές εντυπώσεις από την πρώτη συνάντηση. «Διαπίστωσα την ύπαρξη ενός θετικού κλίματος για γόνιμη συνεργασία, αλλά κι ενός οράματος για την Παιδεία και τον Πολιτισμό στην περιοχή ευθύνης του δήμου το οποίο ήδη υλοποιείται με συγκεκριμένες δράσεις. Θα εργαστούμε ώστε η διάθεση συνεργασίας και δημιουργίας να αποδώσει καρπούς ενισχύοντας το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης», επισήμανε ο δρ Θ. Δαρβούδης. Από την πλευρά της η κ. Αικατερίνη Νιζάμη ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για συνάντηση γνωριμίας και προγραμματισμού δράσεων και υπογράμμισε ότι η συνάντηση μαζί του, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και τα άλλα στελέχη του δήμου ξεκίνησε με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού συζητήθηκαν αρχικά θέματα που αφορούν στα νηπιαγωγεία.


«Μετά από αίτημα μου, παραχωρήθηκε, με μεγάλη προθυμία το Κλειστό θέατρο Νεάπολης και προγραμματίστηκαν άμεσα, επιμορφωτικές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και γονείς του δήμου. Επίσης πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός δράσεων, που αφορούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων», κατέληξε η κ. Νιζάμη.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι και οι δύο σύμβουλοι είναι πολύπειροι, ο κ. Δαρβούδης με μακροχρόνια εμπειρία σε σχολεία των ΗΠΑ και η κ. Νιζάμη με εξειδίκευση στην σχολική βία, πεδίο το οποίο δυστυχώς απασχολεί όλο και συχνότερα μαθητές δημοτικών αλλά και νηπιαγωγείων.