Σύνδεσμος για την προστασία του Σέιχ Σου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σύνδεσμος για την προστασία του Σέιχ Σου

28 Μαρτίου 2023

Σύνδεσμος για την προστασία του Σέιχ Σου

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σ. Δανιηλίδης προανήγγειλε τη δημιουργία συνδέσμου με αντικείμενο την προστασία του περιαστικού δάσους στα πρότυπα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ)

Την ίδρυση συνδέσμου, σε συνεργασία με τους δήμους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας- Χορτιάτη, για την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου προανήγγειλε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.


Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΤ3 «Μέρα με χρώμα» ο Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε ότι ο σύνδεσμος που θα ακολουθήσει τα βήματα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στον οποίο συμμετέχουν 12 δήμοι, δεν θα φροντίσει μόνο για τη φύλαξη του Σέιχ Σου.


«Ούτως ή άλλως φυλάμε το δάσος του Σέιχ Σου σε 24ωρη βάση από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο με εξοπλισμό, εθελοντές και πρόγραμμα με βάρδιες» σημείωσε ο Σίμος Δανιηλίδης και πρόσθεσε ότι ο σύνδεσμος θα προχωρήσει στην κατασκευή δικτύων, δεξαμενών και κρουνών, ενώ θα τοποθετήσει και κάμερες ασφαλείας και αυτόματα συστήματα για την απόλυτη προστασία του δάσους.


Παράλληλα τόνισε ότι με την εξασφάλιση της κατάλληλης χρηματοδότησης όπως γίνεται και στην περίπτωση του ΣΠΑΥ θα γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου το Σέιχ Σου να γίνει προσβάσιμο στους πεζούς έτσι ώστε να το γνωρίσουν και να το αγαπήσουν ακόμη περισσότερο οι Θεσσαλονικείς.


«Η παρουσία οικογενειών, παιδιών και νέων ανθρώπων, η παρουσία των πολιτών στο δάσος, θα το προστατεύσει ταυτόχρονα» κατέληξε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.


Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών μετά από προετοιμασία και ενασχόληση ετών με το θέμα του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου κάνει αύριο το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της ίδρυσης του συνδέσμου των τριών δήμων.


Στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα έρθει προς ψήφιση μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού προκειμένου να ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές που ακολουθεί ο ΣΠΑΥ.Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε η συνάντηση των δημάρχων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Νεάπολης-Συκεών με αντικείμενο την προστασία του δάσους κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν πεδία συνεργασιών των τριών δήμων τόσο μεταξύ τους όσο και με τον ΣΠΑΥ.