ΔΚΚΠΑ: Το απόγευμα η εκδήλωση για τη σημασία της αγκαλιάς

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

ΔΚΚΠΑ: Το απόγευμα η εκδήλωση για τη σημασία της αγκαλιάς

27 Μαρτίου 2023

ΔΚΚΠΑ: Το απόγευμα η εκδήλωση για τη σημασία της αγκαλιάς

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης θα μιλήσει στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης για τον καθοριστικό της ρόλο της σε παιδιά και ενήλικες

Ως σύμβολο, ως εικόνα και ως αίσθηση, η αγκαλιά για τον άνθρωπο είναι κάτι μοναδικό. Από την βρεφική ηλικία ως την ενηλικίωση κι από την περίοδο της κοινωνικής προσαρμογής ως την ωριμότητα, ο ρόλος της είναι κομβικός. Η διαμόρφωση της προσωπικότητας του ατόμου και η προσαρμογή του στις συνθήκες, η ασφάλεια και η ισορροπία που η αγκαλιά δημιουργεί, είναι μόνο μερικές από τις παραμέτρους της ενημερωτικής ομιλίας που διοργανώνει το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Νεάπολης-Συκεών.


H εκδήλωση με τίτλο «Η καθοριστική σημασία της αγκαλιάς στο παιδί και στον ενήλικα» και εισηγητή τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Ιάκωβο Μαρτίδη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125).


Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του ΔΚΠΠΑ Αριστείδης Γαλανός, η αντιπρόεδρος του Σοφία Ανδριανίδου και το ΔΣ του κέντρου, απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Άλλωστε ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο των επιλογών της διοίκησης γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια μερίμνησε για την ιατρική φροντίδα των συμπολιτών μας μέσα από τα δημοτικά ιατρεία του ΔΚΚΠΑ όταν ακόμη και ιδιώτες ιατροί αρνούνταν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.


Ο Ιάκωβος Μαρτίδης είναι απόφοιτος του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική ψυχιατρική. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής εταιρείας Γνωστικής και Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, ως συγγραφέας έχει ως τώρα εκδώσει πέντε βιβλία. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα.


Συντονίστρια της ανοικτής συζήτησης που θα ακολουθήσει είναι η τοπική σύμβουλος Ευαγγελία Γεωργαλά. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.