«Επίσημη» πρώτη συμμετοχή του δημοτικού ΚΔΑΠ σε Διαγωνισμό Ρομποτικής

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Επίσημη» πρώτη συμμετοχή του δημοτικού ΚΔΑΠ σε Διαγωνισμό Ρομποτικής

24 Μαρτίου 2023

«Επίσημη» πρώτη συμμετοχή του δημοτικού ΚΔΑΠ σε Διαγωνισμό Ρομποτικής

Δέκα μαθήτριες και μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών έδειξαν με το ταλέντο τους τη λύση για ένα καινοτόμο μέλλον

Στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε η δεκαμελής ομάδα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Το ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών ήταν το μόνο δημοτικό ΚΔΑΠ που συμμετείχε στο διαγωνισμό, όπου έλαβαν μέρος 52 ενθουσιώδεις ομάδες με 500 δημιουργικούς μαθητές και δημιουργικές μαθήτριες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια.


Τα δέκα παιδιά του δήμου μας που έλαβαν μέρος ανήκουν στα τμήματα ρομποτικής του δημοτικού ΚΔΑΠ, που λειτουργούν στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών.



Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η ενέργεια και τα παιδιά κλήθηκαν με τις κατασκευές τους να προτείνουν λύσεις και ιδέες για ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακά μέλλον, με τα παιδιά από το δημοτικό μας ΚΔΑΠ να δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.



Οι εκπαιδευτικοί Νίκος Τσιμιρίκας και Γιώργος Υφαντίδης ανέλαβαν να συνοδεύσουν την ομάδα των παιδιών στην παρουσία τους με τη διοργάνωση αυτή και να γιορτάσουν όλοι μαζί τη συμμετοχή τους στην προκριματική φάση.


Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε και πλέον όλοι τους, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί αδημονούν για την επόμενη αντίστοιχη ευκαιρία συμμετοχής.


Να σημειωθεί ότι ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός First Lego League Κ. Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη σε συνδιοργάνωση της Eduact με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.