Διαδικτυακή Ημερίδα για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Διαδικτυακή Ημερίδα για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

17 Μαρτίου 2023

Διαδικτυακή Ημερίδα για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

Πολύτιμη ενημέρωση σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα με το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια», στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. Σκοπός της ενημερωτικής εκστρατείας που πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά είναι η διαρκής επιμόρφωση φορέων και υπηρεσιών μέσα στους Δήμους που, είτε έχουν επαφή με παιδιά, είτε ως επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας μπορούν να συνδράμουν στη διάδοση της πληροφορίας.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την εποπτεία του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Υγείας Επεμβατικού Πνευμονολόγου Δρ. Ηρακλή Τιτόπουλου και σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, καθώς και τους δήμους Πυλαίας-ΧορτιάτηΑμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης, ΚαλαμαριάςΟρεστιάδας, Πύδνας-Κολινδρού και Σκύδρας.


Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 6:00μ.μ. Τις εργασίες θα χαιρετήσει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, ενώ κατά τη διάρκεια της Ημερίδας εξειδικευμένοι Λοιμωξιολόγοι και Παιδίατροι θα δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τα Εμβόλια και τα Αντιβιοτικά. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ειδικού Παιδαγωγικού Υλικού και συγκεκριμένα του οδηγού εργασίας με θέμα «Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης (European Center Disease Control): e-bug» που απευθύνεται στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων. Τέλος, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του Παιδικού Παραμυθιού με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».


Ο σύνδεσμος (link) για την παρακολούθηση της Ημερίδας μέσω ZOOM είναι ο ακόλουθος: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_lX8NSlyFROWV76A5lF2bpw.


Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Συμμετοχής και ενημερωτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή (π.χ. Παιδικό βιβλίο Ποιος Παγίδευσε την Πένυ Κιλλίνη, ενημερωτικά φυλλάδια για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια και στους εκπαιδευτικούς θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό e-bug).


Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού του Δήμου Νεάπολης- Συκεών (τηλ. 2313-329525 καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μμ.).