43 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για Συρία και Τουρκία

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

43 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για Συρία και Τουρκία

16 Μαρτίου 2023

43 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για Συρία και Τουρκία

Η Ιερά Σύνοδος συγχαίρει τον Σ. Δανιηλίδη για την πρωτοβουλία του να σταλεί βοήθεια στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και τον ενημερώνει ότι θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών

Με τρία επικαθήμενα φορτηγά να ξεχειλίζουν από Αλληλεγγύη και Κοινωνική Προσφορά θα αναχωρήσει την Πέμπτη 16 Μαρτίου η δεύτερη δόση της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε ο δήμος Νεάπολης- Συκεών υπέρ των σεισμοπαθών Τουρκίας και Συρίας.Κουβέρτες, παπλώματα, υπνόσακοι, φακοί, φορτιστές, είδη υγιεινής, φάρμακα, πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας, βρεφικές και παιδικές τροφές, κονσέρβες, καθαριστικά, μωρομάντηλα, κατανεμήθηκαν σε κούτες, συσκευάστηκαν από εργαζόμενους των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου, Καθαριότητας, Μικροέργων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου και γέμισαν ασφυκτικά 80 παλέτες των 500 κιλών που θα παραδοθούν στην ΚΕΔΕ για να αποσταλούν στους δεκάδες χιλιάδες πληγέντες του φονικού σεισμού των 7,8 ρίχτερ στην Τουρκία και τη Συρία. Έχει ήδη προηγηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, λίγες μόλις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, η πρώτη δόση με είδη ανθρωπιστικής βοήθειας που είχε παραδώσει αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, μετά από μαζική προσέλευση εκατοντάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του δήμου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους για την άμεση και μαζική έμπρακτη ανταπόκριση που είναι συγκλονιστική και συγκινητική. Όλοι μαζί στέλνουμε ένα αληθινό, βροντερό μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς προς κάθε συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε ανάγκη» επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι «η σκέψη μας συνεχίζει να βρίσκεται στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε και περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε».


«Συμπολίτες μας κάθε ηλικίας έδειξαν την αλληλεγγύη τους από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν συνολικά, και στις δύο αποστολές του δήμου μας, 43 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας. 86 παλέτες των 500 κιλών που εργαζόμενοι των Υπηρεσιών μας ομαδοποίησαν και συσκεύασαν» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, κάνοντας λόγο για «ένα μεγάλο κίνημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».


Η Ιερά Σύνοδος για την πρόταση του δημάρχου


Ήδη από τις πρώτες ώρες μετά τον φονικό σεισμό και μόλις άρχισε να συγκεντρώνεται βοήθεια ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης πρότεινε στους προέδρους της ΚΕΔΚΕ και της ΠΕΔ-ΚΜ να φτάσει μέρος της βοήθειας στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας.


Στην επιστολή του αυτή την οποία κοινοποίησε στην Ιερά Σύνοδο ο κ. Δανιηλίδης υπογράμμιζε ότι τόσο οι διεθνείς οργανισμοί όσο και τα παγκοσμίου εμβέλειας ειδησεογραφικά δίκτυα στρέφουν το ενδιαφέρον τους σχεδόν αποκλειστικά στην Τουρκία αφήνοντας στο περιθώριο την Συρία και πρότεινε να φτάσει σημαντικό μέρος της βοήθειας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας δηλώνοντας μάλιστα και την πρόθεσή του να τη συνοδεύσει.


Με απόφασή της η Ιερά Σύνοδος η οποία συνεδρίασε υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συγχαίρει και ευχαριστεί τον κ. Δανιηλίδη «διά την πρωτοβουλίαν και την διάθεσιν προσφοράς προς τους δεινώς πληγέντας εκ του καταστρεπτικού σεισμού» και τον ενημερώνει πως σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών ανθρωπιστική βοήθεια η οποία συλλέγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα αποσταλεί στη Συρία και μάλιστα στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.