Ανοιχτή Ενημερωτική Ημερίδα για την πρόληψη της παχυσαρκίας μεθαύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ανοιχτή Ενημερωτική Ημερίδα για την πρόληψη της παχυσαρκίας μεθαύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου

13 Μαρτίου 2023

Ανοιχτή Ενημερωτική Ημερίδα για την πρόληψη της παχυσαρκίας μεθαύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου

Συμμετέχουν ομιλητές από διάφορους κλάδους υγείας, όπως: παιδοενδοκρινολόγοι, διατροφολόγοι, αθλητίατροι, ψυχολόγοι εξειδικευμένοι σε θέματα διαταραχών διατροφής και παχυσαρκίας

Σε ευρηματικό παιχνίδι με φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα μετέτρεψαν στελέχη του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με ειδικούς διατροφολόγους τις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου. Το πρόγραμμα, που παρείχε χρήσιμα συμπεράσματα για θέματα διατροφής και πρόληψης της παχυσαρκίας και έγινε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το τμήμα Επιστημών Διατροφής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, την Ελληνική Εταιρεία και την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία.


Το ενημερωτικό πρόγραμμα του δήμου αφορά στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και την προαγωγή της φυσικής άθλησης και της ισορροπημένης διατροφής καθώς, όπως επισημαίνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο «το ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, με περίπου το 41% των παιδιών ηλικίας 10 έως 12 ετών να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.
Ο κύκλος ενημερώσεων κατά τη διάρκεια του Μαρτίου που ονομάζεται «Μήνας δράσης για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προαγωγή της φυσικής άσκησης» γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας και της Παιδικής Παχυσαρκίας που ήταν η 4η Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται Ενημερωτική Ημερίδα μεθαύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 17.30μμ στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων).


Στην Ημερίδα συμμετέχουν ομιλητές από διάφορους κλάδους υγείας, όπως: παιδοενδοκρινολόγοι, διατροφολόγοι, αθλητίατροι, ψυχολόγοι εξειδικευμένοι σε θέματα διαταραχών διατροφής και παχυσαρκίας. Το θέμα της ημερίδας είναι «Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας και Φυσική Άσκηση» και απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με την πρόληψη της παχυσαρκίας, την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, την προαγωγή και τα οφέλη της φυσικής άθλησης και ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής.


Οι εποικοδομητικές ενημερωτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία ξεκίνησαν στις 7 Μαρτίου και συνεχίστηκαν την Τετάρτη 8/3 και την Παρασκευή 10/3 στα: 1ο και 3ο Νηπιαγωγεία Αγίου Παύλου, όπου τα στελέχη υποδέχθηκε η διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Αγίου Παύλου, Μακρίνα Σαββαϊδου. Επίσης στα 8ο, 10ο και 110 Νηπιαγωγεία Νεάπολης, όπου τα στελέχη υποδέχθηκε ο διευθυντής του 10ου Νηπιαγωγείου, Γιώργου Παναγιωτίδη.  


Στο πλαίσιο των συναντήσεων και συζητήσεων με τα παιδιά προσφέρθηκε αναλυτική πληροφόρηση για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής αλλά και της άθλησης. Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν: 14ο Νηπιαγωγείο Συκεών, 8ο-10ο-11ο Νηπιαγωγεία Νεάπολης, 1ο– 3ο Νηπιαγωγείο Αγίου Παύλου, 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, 4ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών και 11ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών.