Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο τ. Αρχηγός ΓΕΕΦ της Κύπρου Ηλίας Λεοντάρης σήμερα στο ΛΕΠ του δήμου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο τ. Αρχηγός ΓΕΕΦ της Κύπρου Ηλίας Λεοντάρης σήμερα στο ΛΕΠ του δήμου

6 Μαρτίου 2023

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο τ. Αρχηγός ΓΕΕΦ της Κύπρου Ηλίας Λεοντάρης σήμερα στο ΛΕΠ του δήμου

Οι δύο εισηγητές θα απαντήσουν στο ερώτημα αν είναι ώρα για ένα νέο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου

Ένα κρίσιμο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό δόγμα, όπως είναι το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου (ΔΕΑΧ), και ειδικότερα όπως αυτό προσεγγίζεται σήμερα από την κυπριακή πλευρά, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι πολίτες που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη «Γεωπολιτική της Ελλάδας και του Ελληνικού Χώρου».


Σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών θα μιλήσουν δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ, και πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Κυπριακού Κοινοβουλίου, Μαρίνος Σιζόπουλος, και ο αντιστράτηγος ε.α., και τέως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Ηλίας Λεοντάρης.


Οι δύο εισηγητές, στις 6 μ.μ., θα αναλύσουν το θέμα υπό τις σύγχρονες γεωπολιτικές συνθήκες υπό τον διακριτικό τίτλο «Είναι η ώρα για ένα νέο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα με την Κύπρο;», παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία πορείας του από την καθιέρωσή του, τον Νοέμβριο του 1993 από τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, έως και σήμερα.


«Πρόκειται για την παρουσίαση ενός πολύ κρίσιμου και ενδιαφέροντος θέματος, και μάλιστα από δυο προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είναι ο Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Ηλίας Λεοντάρης. Είναι ιδιαίτερη η τιμή μας που θα έχουμε κοντά μας, και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις.


Υπεύθυνη του Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Νεάπολης Συκεών είναι η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Ειρήνη Καγιαμπίνη και την ενότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο έχει επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.


INFO:

-Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων)

-Ώρα έναρξης: 6 μ.μ.

-Είσοδος ελεύθερη για το κοινό