BeSafe: Ερωτευτείτε, αλλά μην ξεχαστείτε!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

BeSafe: Ερωτευτείτε, αλλά μην ξεχαστείτε!

28 Φεβρουαρίου 2023

BeSafe: Ερωτευτείτε, αλλά μην ξεχαστείτε!

Στην ενημέρωση ήταν αφιερωμένος ο Φεβρουάριος, ο μήνας του έρωτα – Ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων από το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα»

BeSafe: Το μήνυμα ελήφθη! Και ελήφθη από όλη την κοινότητα, κυρίως από τους νέους και τους μαθητές, οι οποίοι βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα», στο πλαίσιο μιας σειράς ενημερωτικών παρεμβάσεων και δράσεων που αναπτύχθηκαν με αφορμή την Ημέρα των Ερωτευμένων.


Η 14η Φεβρουαρίου ήταν μόνο η αφορμή για τα επιστημονικά στελέχη της «Πυξίδας» για να αφιερώσουν τον μήνα στον έρωτα και, μέσα από τη διευρυμένη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εφήβων και των νέων, αλλά και των ενηλίκων που τους περιβάλλουν, να στείλουν το μήνυμα «Besafe: Ερωτευτείτε, αλλά μην ξεχαστείτε! Προφυλαχτείτε!».


Από τις δράσεις της καμπάνιας της «Πυξίδας», κεντρικής σημασίας υπήρξαν οι δυο ιδιαίτερες εκδηλώσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης στο ΕΠΑΛ Νεάπολης (13.2.2023) και στο ΕΠΑΛ Συκεών (24.2.2023). Και στις δύο περιπτώσεις αρχικά υλοποιήθηκαν σύντομες παρεμβάσεις πρόληψης σε τμήματα της Α΄ Λυκείου, κατά τις οποίες τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης συζήτησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες για το «Τί είναι και τί δεν είναι έρωτας». Στη συνέχεια ακολούθησε για το σύνολο της μαθητικής κοινότητας και το σύλλογο των εκπαιδευτικών (του κάθε σχολείου) εκδήλωση ευαισθητοποίησης, όπου προβλήθηκαν το κοινωνικό μήνυμα της «Πυξίδας» και βίντεο ευαισθητοποίησης από παλαιότερη ομάδα νέων, ενώ προηγουμένως ακούστηκαν τα πορίσματα από τις ομάδες των μαθητών των σχολείων. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μουσική και χορό υπό τους ρυθμούς του νεανικού σχήματος των «SevenofHearts».


Την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση με καθηγητές και καθηγήτριες κατά την οποία αναλύθηκε το θέμα «Έρωτας και σεξουαλικότητα στην εφηβεία» (23-2-2023).


Στο μεταξύ, σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται σύντομες παρεμβάσεις πρόληψης σε τμήματα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο 4ο Γυμνάσιο Συκεών με θέμα «Έρωτας και σχέσεις στην εφηβεία», όπως επίσης και ενημερωτική εκδήλωση για γονείς με θέμα «Έρωτας και σεξουαλικότητα στην εφηβεία».


Εκστρατεία στους χώρους ψυχαγωγίας


Το μήνυμα «Besafe», ωστόσο, δεν περιορίστηκε στους χώρους των σχολικών κοινοτήτων, αλλά διαχύθηκε σε όλη την κοινότητα, μέσα από την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε χώρους ψυχαγωγίας σε κεντρικές οδούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών (14.2.2023). Με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, κλιμάκια της «Πυξίδας» και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου συνομίλησαν με τους νέους και τις νέες και διένειμαν σε όλους τους χώρους ενημερωτικά έντυπα και προφυλακτικά.



«Ο έρωτας είναι το συναίσθημα που μας κάνει να πετάμε, αλλά καλό είναι να τον απολαμβάνουμε πατώντας στη γη και ασφαλείς, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τον σύντροφό μας. Ερωτευόμαστε και προφυλαγόμαστε για να γιορτάζουμε τον έρωτα για πολλά χρόνια ακόμη», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε στους νέους και στις νέες ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της «Πυξίδας», Σίμος Δανιηλίδης κατά την περιοδεία του στους χώρους ψυχαγωγίας.




Στις ενημερωτικές αυτές εκστρατείες συμμετείχαν επίσης η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ, και αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης, Δημήτρης Απατσίδης, η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ, και δημοτική σύμβουλος, Σοφία Ανδριανίδου, η πρόεδρος της Δ.Κ. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, η τοπική σύμβουλος Συκεών Νικολέτα Κανίδου, στελέχη της «Πυξίδας» και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου.