Κέφι επί τέσσερα την Καθαρά Δευτέρα σε Νεάπολη, Συκιές, Πεύκα και Άγιο Παύλο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Κέφι επί τέσσερα την Καθαρά Δευτέρα σε Νεάπολη, Συκιές, Πεύκα και Άγιο Παύλο

27 Φεβρουαρίου 2023

Κέφι επί τέσσερα την Καθαρά Δευτέρα σε Νεάπολη, Συκιές, Πεύκα και Άγιο Παύλο

Κέφι συσσωρευμένο από τα τρία χρόνια απραξίας και αποχής από τα κοινά λόγω πανδημίας χαρακτήρισε φέτος την αρχή της Σαρακοστής στο δήμο μας

Με τον παραδοσιακό τρόπο, με πολύ περισσότερο κέφι και με την χαρά της επιστροφής στην κανονικότητα γιόρτασαν οι δημότες Νεάπολης-Συκεών την Καθαρά Δευτέρα και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες.

Η διάθεση του κόσμου που ξεχύθηκε να γιορτάσει μετά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία βρέθηκε στα ύψη μαζί με όσους χαρταετούς κατάφεραν να φτάσουν ψηλά.

Όπως μάλιστα σημείωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος έδωσε το παρών και στις τέσσερις εκδηλώσεις και είχε την ευκαιρία να συναντήσει δημότες κάθε ηλικίας, η ψυχική ανάταση και η αισιοδοξία αποτυπωνόταν στα πρόσωπα όλων. «Είμαστε όλοι μαζί, γιορτάζουμε παραδοσιακά την αρχή της Σαρακοστής όπως οι πρόγονοί μας, γλεντάμε και τραγουδάμε και ξέρουμε όλοι οι δημότες Νεάπολης-Συκεών πως ο δήμος είναι μια μεγάλη αγκαλιά με τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους οποιαδήποτε ώρα της ημέρας».Ο καλός καιρός μπορεί να μην ήταν ιδανικός -λόγω άπνοιας- για το πέταγμα του χαρταετού βοήθησε όμως να διαρκέσουν πολλές ώρες τα γλέντια στα οποία οι περισσότεροι έσπευσαν από τις 11 το πρωί.

Η αρχή της Σαρακοστής τιμήθηκε στη Δεντροφυτεία για τις Συκιές, στο Πάρκο των Ρουμανικών για τη Νεάπολη, στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Αγίου Παύλου και στο κλειστό γυμναστήριο Πεύκων.

Το παραδοσιακό γλέντι με τη μουσική και όλα τα εδέσματα δεν έλειψαν από κανέναν ενώ τα μουσικά συγκροτήματα που συνόδευσαν τις εκδηλώσεις συνέβαλαν ώστε το κέφι να απογειωθεί.

Λαγάνα, ταραμάς, φασολάδα ήταν παντού σε αφθονία όπως προστάζει το έθιμο.


Στις Συκιές


Στη Δενδροφυτεία Συκεών κλασικό τόπο συνάντησης στις Συκιές για χορό, τραγούδι και παραδοσιακό πικ νικ το γλέντι άναψε από νωρίς το πρωί με το συγκρότημα του Δημήτρη Κεχαγιά να κρατάει ψηλά το κέφι όπως κάνει πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη.