Ενημερώσεις μαθητών με στόχο το νέο αίμα στην Εθελοντική Αιμοδοσία

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ενημερώσεις μαθητών με στόχο το νέο αίμα στην Εθελοντική Αιμοδοσία

24 Φεβρουαρίου 2023

Ενημερώσεις μαθητών με στόχο το νέο αίμα στην Εθελοντική Αιμοδοσία

«Βασιζόμαστε στη νέα γενιά των αιμοδοτών» το μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη

Την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των σημερινών και κυρίως των αυριανών νέων εθελοντών και εθελοντριών είχαν ως στόχο οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού της Γ’ Λυκείου της σχολικής κοινότητας του δήμου Νεάπολης- Συκεών που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από στελέχη των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εν όψει και της πρώτης Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου για τη νέα χρονιά, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 11 Μαρτίου 2023.


«Βασιζόμαστε στη νέα γενιά των αυριανών αιμοδοτών» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι «η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή της νέας γενιάς είναι καθοριστική. Ο φόβος, η άγνοια, η αδιαφορία αποτρέπουν πολλούς από τη συμμετοχή τους. Οφείλουμε να αναδείξουμε την τεράστια σημασία της αιμοδοσίας, μίας πράξης που διαρκεί μόνο δέκα λεπτά, την κρισιμότητα της κατάστασης με την έλλειψη αίματος και όχι απλώς να καλούμε αορίστως τους νέους να λάβουν μέρος».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου οι ενημερώσεις αυτές είναι απαραίτητες για να μπει νέο αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία και για να καλλιεργηθεί το πνεύμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των νέων. Όπως σημειώνει η αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Μάρω Βασσάρα «σε προηγούμενη ενημέρωση που κάναμε στα σχολεία η ανταπόκριση των μαθητών και μαθητριών ήταν άμεση». «Τα παιδιά έχουν τον εθελοντισμό μέσα τους» σημειώνει η Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Αίματος του ΑΧΕΠΑ Γεωργία Νεοχωρλή που επισκέφθηκε σχεδόν το σύνολο των Λυκείων του δήμου, τονίζοντας ότι «το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολύ μεγάλο». Όπως προσθέτει «λύθηκαν όλες οι απορίες που είχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους, ενώ μεγάλη εντύπωση τους προκάλεσε το μεγάλο έλλειμμα σε στη χώρα μας».

Από το Σάββατο 4 έως και το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, τα κινητά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων θα βρίσκονται στα Πεύκα, τις Συκιές, τη Νεάπολη και τον Άγιο Παύλο, ενώ, παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη φορέων θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους αιμοδότες για την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.


Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, καθώς και υγειονομικό υλικό για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την ενίσχυση των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου, ενώ το Σάββατο 4 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι η δράση αυτή θα ενισχυθεί και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο Δημοτικό Κατάστημα των Πεύκων.

Το πρόγραμμα


Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έχει ως εξής:


Σάββατο 4/3

9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)


Κυριακή 5/3

8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)


Δευτέρα 6/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Τρίτη 7/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Τετάρτη 8/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Πέμπτη 9/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

& 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)


Παρασκευή 10/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης


Σάββατο 11/3

9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης


♦ Για την αποφυγή συνωστισμού οι προσερχόμενοι εθελοντές παρακαλούνται να κλείνουν το ραντεβού τους στα τηλέφωνα: 2313.313117, -151, -154.

♦ Υποχρεωτική η χρήση μάσκας