Δυναμική κινητοποίηση για την πρώτη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας της χρονιάς

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δυναμική κινητοποίηση για την πρώτη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας της χρονιάς

23 Φεβρουαρίου 2023

Δυναμική κινητοποίηση για την πρώτη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας της χρονιάς

Από το Σάββατο 4 έως και το Σάββατο 11 Μαρτίου κινητά συνεργεία των νοσοκομείων της πόλης θα βρεθούν και στις 4 Δημοτικές Ενότητες – Κάλεσμα σε νέες & νέους εθελοντές από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη

Εθελοντές αιμοδότες, εθελοντές δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, εθελοντές δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην καθιερωμένη Γιορτή της Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στην πρώτη για το 2023 Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς.


Από το Σάββατο 4 έως και το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, τα κινητά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων θα βρίσκονται στα Πεύκα, τις Συκιές, τη Νεάπολη και τον Άγιο Παύλο, ενώ, παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη φορέων θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους αιμοδότες για την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.


Με σύνθημα «Στις κρίσεις απαντούμε με κοινωνική αλληλεγγύη», στελέχη του δήμου και των Κοινωνικών του Υπηρεσιών με επικεφαλής τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, μεταφέρουν παντού το μήνυμα για μαζική συμβολή, απευθύνοντας κάλεσμα ενημέρωσης και συμμετοχής σε νέους εθελοντές και νέες εθελόντριες.«Δεν έχουμε το δικαίωμα να εφησυχάζουμε»


«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στην εθελοντική προσφορά -πέραν του αίματος- αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων και οργάνων σώματος» υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης. «Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν σήμερα την απόφαση που πιθανώς αναβάλλουν και να θυμούνται πως κάθε σταγόνα είναι δώρο για τη ζωή» τονίζει ο κ. Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «η ανάγκη του διπλανού μας για αίμα μπορεί αύριο να είναι δική μας ανάγκη. Οι ανάγκες για αίμα καθημερινά είναι απρόβλεπτες. Γι’ αυτό και δεν έχουμε το δικαίωμα να εφησυχάζουμε.


Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο


«Όπως συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε Εθελοντικής μας Αιμοδοσίας στους χώρους όλων των ‘σταθμών’ της, θα συγκεντρώνουμε φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, καθώς και υγειονομικό υλικό για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την ενίσχυση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου μας, ενώ το Σάββατο 4 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι η δράση αυτή θα ενισχυθεί και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο Δημοτικό Κατάστημα των Πεύκων» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, προσθέτοντας ότι «οι εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες θα συμμετέχουν σε μια κλήρωση με πολλά δώρα-έκπληξη».


Το πρόγραμμα


Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έχει ως εξής:


Σάββατο 4/3

9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)


Κυριακή 5/3

8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)


Δευτέρα 6/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Τρίτη 7/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Τετάρτη 8/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Πέμπτη 9/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

& 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)


Παρασκευή 10/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης


Σάββατο 11/3

9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης


♦ Για την αποφυγή συνωστισμού οι προσερχόμενοι εθελοντές παρακαλούνται να κλείνουν το ραντεβού τους στα τηλέφωνα: 2313.313117, -151, -154.

♦ Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.