Η «Λαϊκή Χορωδία Χρωμάτων» του δημοτικού Ωδείου ερμηνεύει το πρώτο παιδικό τραγούδι του Αρκτούρου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Η «Λαϊκή Χορωδία Χρωμάτων» του δημοτικού Ωδείου ερμηνεύει το πρώτο παιδικό τραγούδι του Αρκτούρου

20 Φεβρουαρίου 2023

Η «Λαϊκή Χορωδία Χρωμάτων» του δημοτικού Ωδείου ερμηνεύει το πρώτο παιδικό τραγούδι του Αρκτούρου

Περισσότερα από 30 παιδιά από τα δημοτικά Ωδεία Νεάπολης και Συκεών συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό τραγούδι της περιβαλλοντικής οργάνωσης

Πάνω από 30 μικρά και μεγαλύτερα κορίτσια και αγόρια από τα δημοτικά Ωδεία Νεάπολης και Συκεών, μέλη της «Λαϊκής Χορωδίας Χρωμάτων» του δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, που αριθμεί συνολικά 80 μικρές και μικρούς χορωδούς, ένωσαν τις φωνές τους, ερμήνευσαν την «Αρκούδα ορεινή» κι έγιναν η επίσημη φωνή στο πρώτο παιδικό, εκπαιδευτικό τραγούδι που κυκλοφόρησε η περιβαλλοντική οργάνωση του Αρκτούρου.


Πρόκειται για ένα χαρούμενο τραγούδι ηχογραφημένο για μικρά παιδιά σε μορφή παιδικού animation, με σκοπό να γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι την καφέ αρκούδα, την ανάγκη προστασίας της και τις σχετικές δράσεις του Αρκτούρου μέσα από ψυχαγωγικό τρόπο. Το τραγούδι θα παρουσιάζεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αρκτούρου, αλλά είναι διαθέσιμο και μέσα από το κανάλι της οργάνωσης στο youtube για ελεύθερη ακρόαση.


«Η συμμετοχή μας στην προσπάθεια αυτή και η ηχογράφηση ενός τραγουδιού, το οποίο, μάλιστα, θα κυκλοφορήσει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας αλλά και όλων των κρατών με τα οποία συνεργάζεται ο Αρκτούρος ήταν ένα από τα πιο σημαντικά έως τώρα γεγονότα της εννιάχρονης πορείας μας και τα παιδιά της Χορωδίας μας έλαβαν μέρος με πολλή χαρά και πολύ μεράκι» επισημαίνει ο μαέστρος, ιδρυτής και διδάσκων του δημοτικού Ωδείου Νεάπολης- Συκεών Ανδρέας Καρακότας. Ο κ. Καρακότας προετοίμασε τη «Λαϊκή Χορωδία Χρωμάτων» και φιλοξένησε όλους τους συντελεστές στον χώρο του Ωδείου, για να γίνει η ηχογράφηση και η βιντεοσκόπηση της χορωδίας.


Τραγούδησαν τα παιδιά από τα Δημοτικά Ωδεία Νεάπολης και Συκεών:

Κωνσταντίνα Αλμπάνη, Αναστάσης Δάνιου, Μαγδαληνή Θεοδωρίδου, Βασίλειος Καϊμάκης, Γεώργιος Καϊμάκης, Στεφανία Καλέ, Ηρακλής Καλές, Λουκάς Καλές, Έλλη Κανταζίδου, Δήμητρα Καραδήμου, Δέσποινα Καρακότα, Δήμητρα Ματζιούνη, Μαρίνα Ματζιούνη, Θοδωρής-Νεκτάριος Μαυρίδης, Μιχάλης Μπαλάκος, Ελευθερία Μπαλάκου, Φανή Μπαλάκου, Θεοφάνης Μποζαμπαλίδης, Μαρία-Χρυσή Νταβραντά, Ιωάννης Σαμπάνογλου, Παναγιώτα Σαμπάνογλου, Ελένη Σιβρίδη, Παρασκευή Σισμένογλου, Αναστασία Σκουλικάρη, Χαρίλαος Σπάνδος, Σταυρούλα Τσαγκαράτου, Ευαγγελία Τσακίρογλου, Νικολέτα Φιλιππάκη, Κρυσταλλία Χατζηκάλφα.


Συντελεστές:

Ερμηνεία: Ηρώ Σπυρούλη, Γεωργία Σάλιαρη

Στίχοι: Γεωργία Σάλιαρη, Χαρούλα Κρομυάδου

Αρχική έμπνευση- Μουσική: Γεωργία Σάλιαρη

Ενορχήστρωση: Γεωργία Σάλιαρη, Γιάννης Παπαλέξης

Μίξη, mastering, παραγωγή: Γιάννης Παπαλέξης

Ηχοληψία: Άλκης Κυρτσόγλου

Βίντεο: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης

Animation: Σοφία Περσεγγίδου

Videos

Η «Λαϊκή Χορωδία Χρωμάτων» του δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, τραγουδά το «Αρκούδα ορεινή» και γίνεται η επίσημη φωνή στο πρώτο παιδικό, εκπαιδευτικό τραγούδι που κυκλοφόρησε η περιβαλλοντική οργάνωση του Αρκτούρου