Γιάννης Μάζης και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου αύριο Δευτέρα στο ΛΕΠ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Γιάννης Μάζης και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου αύριο Δευτέρα στο ΛΕΠ

19 Φεβρουαρίου 2023

Γιάννης Μάζης και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου αύριο Δευτέρα στο ΛΕΠ

Οι «Γεωπολιτικές δυναμικές στο σύμπλοκο της Μεσογείου: Ελλάδα και Κύπρος» είναι το θέμα που θα αναλύσουν οι δυο έγκριτοι επιστήμονες στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Οι δυναμικές που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο των θαλάσσιων δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου (ΛΕΠ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που φέτος είναι αφιερωμένο στη «Γεωπολιτική της Ελλάδας και του Ελληνικού Χώρου».


Το ζήτημα θα αναλύσουν σε όλες του τις πτυχές και διαστάσεις ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Γιάννης Μάζης και ο διεθνολόγος-μόνιμος λέκτορας της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 6 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, όπου θα μιλήσουν με θέμα οι «Γεωπολιτικές δυναμικές στο σύμπλοκο της Μεσογείου: Ελλάδα και Κύπρος».


Οι έγκριτοι εισηγητές αναμένεται να αναλύσουν και να φωτίσουν κρίσιμες πτυχές του θέματος, όπως είναι η μεγιστοποίηση της γεωπολιτικής αξίας του χώρου του Ελληνισμού με την οριστικοποίηση και αξιοποίηση των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδος και της Κύπρου, η στενή αμυντική και οικονομική διασύνδεση Ελλάδος-Κύπρου, ανάσχεση του τουρκικού επεκτατισμού και η σημασία της ΑΟΖ.

Την ευθύνη του ΛΕΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών έχει η αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Ειρήνη Καγιαμπίνη και τον κύκλο διαλέξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε σχέση με τη Γεωπολιτική της Ελλάδας έχει επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.