Με τον ΕΛΙΚΑ στη Σόφια σε συνέδριο για τη διασυνοριακή συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ο δήμαρχος

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Με τον ΕΛΙΚΑ στη Σόφια σε συνέδριο για τη διασυνοριακή συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ο δήμαρχος

17 Φεβρουαρίου 2023

Με τον ΕΛΙΚΑ στη Σόφια σε συνέδριο για τη διασυνοριακή συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ο δήμαρχος

Ο Σίμος Δανιηλίδης συμμετέχει με την ιδιότητα του προέδρου του Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας

Σε συνέδριο στη Σόφια θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης με την ιδιότητα του προέδρου του Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ.

Το συνέδριο με τίτλο «Η εδαφική συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη, η θεσμική της κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων» θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στη Σόφια και σε αυτό έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους 220 εκπρόσωποι 80 και πλέον φορέων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σερβία.


Σήμερα οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΛΙΚΑΣ, και δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη θα επισκεφθούν τη Μητροπολιτική Επιχείρηση Επεξεργασίας Αποβλήτων Σόφιας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της συμμετοχής του ΦΟΔΣΑ.

Διοργανωτές είναι ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ από κοινού με τους άλλους δυο Ευρωπαϊκούς Ομίλους Εδαφικής Συνεργασίας που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα (Αμφικτυονία και Εύξεινη Πόλη) και με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας.


Στο συνέδριο θα παρέμβουν με εισηγήσεις τους εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Επιτροπής των Περιφερειών, του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, κ.α., ενώ την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσουν οι Γεώργιος Παπανδρέου Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Γεώργιος Κρεμλής Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΕΣ ΕΛΙΚΑΣ δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αναφερόμενος στο συνέδριο τονίζει: «Πηγαίνουμε σε ένα συνέδριο όπου για πρώτη φορά θα επιχειρήσουμε με έναν συντεταγμένο τρόπο να συζητήσουμε για τη διασυνοριακή συνεργασία χωρίς όμως να επικεντρωνόμαστε σε αυτό που ονομάζουμε οικονομικά κίνητρα. Φιλοδοξούμε να συζητήσουμε επί της ουσίας για τις διασυνοριακές συνεργασίες που δεν θα κινητοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από τις χρηματοδοτήσεις, δηλαδή από το γνωστό σε όλους μας πρόγραμμα Interreg, αλλά θα αναπτύσσονται στη βάση των υπαρκτών προβλημάτων, των προτεραιοτήτων και των προκλήσεων των περιοχών μας διασυνοριακά».

Το συνέδριο μεταξύ άλλων υποστηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.