Ο Γιάννης Μανιάτης την Τετάρτη στο ΛΕΠ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ο Γιάννης Μανιάτης την Τετάρτη στο ΛΕΠ

10 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιάννης Μανιάτης την Τετάρτη στο ΛΕΠ

Ο καθηγητής Ψηφιακών Συστημάτων, και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλά με θέμα «Ενεργειακή ασφάλεια και δημοκρατία στην Ελλάδα»

Με το επίκαιρο, όσο και ουσιαστικό, θέμα της ενεργειακής κρίσης και ασφάλειας, οι προεκτάσεις του οποίου αγγίζουν και επηρεάζουν την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας, συνεχίζεται το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που φέτος είναι αφιερωμένο στη «Γεωπολιτική της Ελλάδας και του Ελληνικού Χώρου».


Το ζήτημα θα αναλύσει σε όλες τις πτυχές του ο καθηγητής Ψηφιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, , και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, την ερχόμενη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, στις 6 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, όπου θα μιλήσει με θέμα την «Ενεργειακή ασφάλεια και δημοκρατία στην Ελλάδα».


Σύμφωνα με τον εισηγητή «η μονομερής εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, καθώς και η αυτοκτονική ευρωπαϊκή επιλογή να μειωθούν σκόπιμα οι έρευνες για ευρωπαϊκά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, έφεραν την εκτόξευση των κερδών των μεγάλων ιδιωτικών και κρατικών πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς και την εκτόξευση της ενεργειακής φτώχειας στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως παρατηρεί μεταξύ άλλων, «η Ευρώπη πιάστηκε απροετοίμαστη στη μεγάλη ενεργειακή κρίση που βιώνουμε».


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας σχετίζεται άμεσα με τη σταθερότητα στο εσωτερικό και τη θέση της στη διεθνή σκηνή: «Από το περίγραμμα της ανάλυσης του Γ. Μανιάτη δικαιώνεται η επιλογή του δήμου Νεάπολης-Συκεών να αφιερώσει στη συγκεκριμένη ενότητα τον φετινό κύκλο του ΛΕΠ».

Υπεύθυνη του Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Νεάπολης Συκεών είναι η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Ειρήνη Καγιαμπίνη και την ενότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο έχει επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.


INFO:

-Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων)

-Ώρα έναρξης: 6 μ.μ.

-Είσοδος ελεύθερη για το κοινό