Γιόρτασε η μεγάλη οικογένεια των ΚΔΑΠΜΕΑ και των ΚΗΦΗ στις Συκιές

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Γιόρτασε η μεγάλη οικογένεια των ΚΔΑΠΜΕΑ και των ΚΗΦΗ στις Συκιές

27 Ιανουαρίου 2023

Γιόρτασε η μεγάλη οικογένεια των ΚΔΑΠΜΕΑ  και των ΚΗΦΗ στις Συκιές

♦ Με χορό, τραγούδι και διάχυτη αισιοδοξία γιόρτασαν ωφελούμενοι και στελέχη στην κοπή της πίτας ♦ Σίμος Δανιηλίδης: «Ενισχύουμε τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με μία τρίτη δομή που σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία»

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι γιορτές για την κοπή της πίτας στην οικογένεια των ΚΔΑΠΜΕΑ Συκεών, τους ωφελούμενους από τις υποστηριζόμενες Στέγες Διαβίωσης ΑμεΑ και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξεχείλιζε αισιοδοξία και χαρά, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης έκοψε την πίτα για τα ΚΔΑΠΜΕΑ και τις υποστηριζόμενες στέγες ευχόμενος σε όλες και όλους χρόνια πολλά και μια χαρούμενη χρονιά με υγεία. Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όλους και όλες για τη συμμετοχή τους στη γιορτή, επισήμανε ότι ο δήμος είναι και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ΑμεΑ και των οικογενειών τους με κάθε τρόπο και προς τούτο ενισχύει με κάθε ευκαιρία τις υπηρεσίες και τις δομές του. Ευχαρίστησε δε τους γονείς των ΑμεΑ για τον καθημερινό αγώνα προσφοράς στα άτομα της οικογένειάς τους, επισημαίνοντας ότι ο δήμος είναι αρωγός σε κάθε τους βήμα.

Ο Σίμος Δανιηλίδης ευχαρίστησε τα στελέχη των υπηρεσιών στα ΚΔΑΠΜΕΑ και των λοιπών κοινωνικών δομών για την προσήλωση, την εργατικότητά τους και την εγκάρδια αφοσίωσή τους στο σημαντικό τους έργο. Στη γιορτή των ΚΔΑΠΜΕΑ παρέστησαν ακόμα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης και η αντιπρόεδρος Ειρήνη Καγιαμπίνη, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα ΑμεΑ Σοφία Ασβεστά και η προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της ΚΕΥΝΣ Κατερίνα Ζαγρή.

Το κλίμα που επικράτησε τόσο στη γιορτή των ΑΜΕΑ όσο και των ΚΗΦΗ ήταν ιδιαίτερα θερμό με τους ωφελούμενους και τις ωφελούμενες κάθε ηλικίας που συμμετείχαν να γεμίζουν θετική ενέργεια. Οι ωφελούμενοι των Α΄και Β΄ΚΗΦΗ του δήμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γιόρτασαν με την ψυχή τους και έστησαν χορό με μουσικές και τραγούδι στο χαρούμενο κλίμα που δημιούργησαν τα στελέχη του δήμου.

Στο πλευρό τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, που ευχόμενος χρόνια πολλά με υγεία και μακροημέρευση, κάλεσε όλα τα μέλη να κάνουν χρήση των υπηρεσιών των δομών του δήμου, τόσο των ΚΗΦΗ όσο και των ΚΑΠΗ και δήλωσε ότι ο δήμος ενισχύει τα ΚΗΦΗ με μία τρίτη δομή που σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία. Παράλληλα κάλεσε όλες και όλους να ενημερώνουν και άλλους δημότες και δημότισσες τους οποίους γνωρίζουν, ώστε να εγγράφονται ως νέα μέλη για να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη, (ιατρικές υπηρεσίες στις δομές και κατ’ οίκον, συνταγογράφηση κτλ.).

Στην εκδήλωση των ΚΗΦΗ το «παρών» έδωσαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης, η προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της ΚΕΥΝΣ Κατερίνα Ζαγρή και η τοπική σύμβουλος Νεάπολης Τζένη Ευθυμιάδου.

Οι δύο γιορτές έδωσαν την ευκαιρία στον δήμαρχο και τα στελέχη του δήμου να βρεθούν και να ανταλλάξουν ευχές αλλά και απόψεις για θέματα που τους απασχολούν αλλά και παρατηρήσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών που απολαμβάνουν. Και οι δύο εκδηλώσεις αποτέλεσαν για αμφότερες τις πλευρές πηγή θετικής ενέργειας και χαρούμενων και αισιόδοξων συναισθημάτων.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ