Σε ετοιμότητα για την πιθανότητα χιονόπτωσης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σε ετοιμότητα για την πιθανότητα χιονόπτωσης

2 Φεβρουαρίου 2023

Σε ετοιμότητα για την πιθανότητα χιονόπτωσης

♦ Σε επιφυλακή την ερχόμενη Δευτέρα ο μηχανισμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την αντιμετώπιση πιθανών έντονων φαινομένων και περιστατικών

Σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας βρίσκεται το αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλος ο μηχανισμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τυχόν έντονα φαινόμενα από την πιθανή χιονόπτωση που προβλέπεται για την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023.

Στη διάθεση του δήμου έχουν τεθεί 160 τόνοι αντιπαγωτικού αλατιού, ενώ ήδη 40 τόνοι αλατιού σε σάκους των 10 κιλών διανεμήθηκαν σε όλα τα δημοτικά κτίρια, σε σχολεία, εκκλησίες, ιατρεία του ΕΟΠΠΥ, Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, Ελληνική Αστυνομία και σε όλες τις δομές της ΚΕΥΝΣ. Σε περίπτωση χιονόπτωσης την προσεχή Δευτέρα, οι πολίτες θα ενημερωθούν για όλα τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν σάκοι με αλάτι, προκειμένου όσοι επιθυμούν να τους παραλάβουν.

Επίσης, ελέγχθηκαν και συντηρήθηκαν όλα τα οχήματα και μηχανήματα που μπορεί να χρειαστούν σε περίπτωση χιονόπτωσης και παγετού, και συγκεκριμένα: πέντε οχήματα 4x4 Navara με αλατιέρες, ένα βυτίο μεταφοράς και ρίψης θαλασσινού νερού, ένα JCB, ένα διαβολάκι, ένα γερανοφόρο φορτηγό και δυο αλατιέρες, μέσω σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία.


Οδηγίες προς τους πολίτες

Σε μήνυμά του προς τους φορείς, τους Οργανισμούς, τους δημότες και τους κατοίκους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθύνει έκκληση για «συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες», καλώντας τους φορείς και τους πολίτες «να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που τους παρέχει ο δήμος αλλά και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου δρόμοι και δημόσιοι χώροι να παραμείνουν προσβάσιμοι σε όλους».

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, «σε περίπτωση χιονόπτωσης και παγετού, η προτεραιότητα στο να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι δίνεται στις κεντρικές οδούς και λεωφόρους. Ειδικότερα, σε εκείνες όπου υπάρχει αστική συγκοινωνία και οδηγούν στα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι παρεμβάσεις στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο θα ακολουθήσουν». Επίσης, καλεί τους πολίτες σε «υπεύθυνη οδική συμπεριφορά, η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων».

Ταυτόχρονα με το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσταση ετοιμότητας τίθενται και οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, των Μικροέργων, του Ηλεκτροφωτισμού, της Καθαριότητας και του Πρασίνου, κατανεμημένο σε βάρδιες σε κάθε ένα από τα δύο κέντρα επιχειρήσεων που συστάθηκαν για το σκοπό αυτό. Το πρώτο βρίσκεται στη Νεάπολη (περιοχή Στρεμπενιώτη) και το δεύτερο στο Δημ. Κατάστημα Πεύκων.

Φωτογραφίες