Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας των ΚΑΠΗ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας των ΚΑΠΗ

25 Ιανουαρίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας των ΚΑΠΗ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ την ημέρα της μεγάλης γιορτής του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ). Περίπου 800 μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου μας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, συνάντησαν γνωστούς και φίλους, αντάλλαξαν ευχές, αστειεύτηκαν και προπαντός διασκέδασαν με την ψυχή τους μέχρι αργά το απόγευμα.

Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια απαγόρευσης των συναθροίσεων λόγω πανδημίας που βρέθηκαν από κοντά με χαλαρή διάθεση τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο οποίο υπάγονται τα ΚΑΠΗ Αρίστος Γαλανός ήταν στο περίπτερο 16 από νωρίς φροντίζοντας μαζί με τους εργαζόμενους να είναι άψογη η διοργάνωση. Φυσικά το παρών έδωσε όπως και κάθε χρόνο ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Τα μέλη των ΚΑΠΗ από τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του δήμου (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα και Άγιο Παύλο) άρχισαν να φτάνουν από νωρίς το μεσημέρι με τα λεωφορεία που είχε μισθώσει το ΔΚΚΠΑ στην αίθουσα όπου οι διοργανωτές φρόντισαν να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Το γλέντι ξεκίνησε με πολλούς νέους και αξιόλογους τραγουδιστές και τον Κώστα Καραγέλη συνοδευόμενους από τη 12μελή ορχήστρα του σχήματος. Όπως ήταν αναμενόμενο το κέφι κορυφώθηκε όταν ο Λεωνίδας Βελής ερμήνευσε γνωστές λαϊκές επιτυχίες.


Δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αφού έσφιξε τα χέρια πολλών μελών των ΚΑΠΗ τα οποία τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, λίγο πριν κόψει την πίτα απευθύνθηκε σε όλους ευχόμενος πρωτίστως μία καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη, αλληλεγγύη και χαρά. Αναφερόμενος εν συντομία στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει διαχρονικά η δημοτική αρχή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στα τέσσερα δημοτικά πολυϊατρεία που λειτουργούν στα όρια του δήμου με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και γιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων. Επιπλέον αναφέρθηκε στο όραμά του που μέχρι στιγμής «κολλάει» στην απροθυμία της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και στα ιδιωτικά συμφέροντα «να λειτουργήσει ο τρίτος όροφος στο νέο Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο επί της Επταπυργίου 72 Α (στο ισόγειο στεγάζεται το Β’ ΚΑΠΗ Συκεών) όπου θα παρέχονται υπηρεσίες υγείας από όλες τις ιατρικές ειδικότητες σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες και όχι μόνο στα μέλη των ΚΑΠΗ και τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός εκτός από τις ευχές για μία καλή χρονιά έδωσε επίσης έμφαση στις παροχές υγείας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και ευχαρίστησε το σύνολο των εργαζομένων στο ΔΚΚΠΑ που συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους ώστε να εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση τα περίπου 13.000 μέλη των ΚΑΠΗ καθώς και οι εργαζόμενοι του δήμου που είναι πλέον δικαιούχοι των υπηρεσιών υγείας που παρέχει ο δήμος. Ευχές για μία χρονιά γεμάτη υγεία χαμόγελα και χαρές έδωσε από το βήμα της εκδήλωσης και η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Σοφία Ανδριανίδου.


Ήταν όλοι εκεί

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερνία Νοτοπούλου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πέννυ Δαλαμπούρα και Αντώνης Σαουλίδης (δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών) ο γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης Συκεών του Κινήματος Πέτρος Συριόπουλος, όπως και ο συντονιστής της Ο.Μ. Νεάπολης του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Ανανιάδης.

Παρόντες ήταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών Κατερίνα Τσουκαλά, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών ΚΕΠ και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παρή Γενίτσαρη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης και η αντιπρόεδρος Ειρήνη Καγιαμπίνη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών Νεάπολης Νίκος Βαρσάμης, η πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Αλεξάνδρα Τερζίδου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Κώστας Ταχτατζής (Αγίου Παύλου), Ρένα Αυγερινού (Συκεών), Καίτη Αμοιρίδου (Πεύκων), Χριστίνα Τερζή (Νεάπολης) και ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιάννης Ζαρίφης.

Εκεί ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης «Άλμα στο Μέλλον» Λάζαρος Ωραιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Δημήτρης Ζιγκερίδης, Νικόλ Τελιορίδου, Χρήστος Ζησάκος και Βασίλης Ασβεστάς.

Από πλευράς τοπικών συμβούλων ήταν εκεί οι Ιωάννα Ίτσιου, Τζένη Ευθυμιάδου, Ευγενία Δασκαλάκη, Αθανασία Ωραιοπούλου, Νικολέττα Κανίδου και Κοσμάς Καμπούρογλου ενώ έδωσε το «παρών» και το μέλος του δ.σ του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Τάνια Κιουμουρτζίδου.


Οι τυχεροί του 2023

Κοπή βασιλόπιτας χωρίς φλουρί δεν γίνεται και μάλιστα στην περίπτωσή μας λόγω της μεγάλης συμμετοχής η πίτα περιείχε δύο φλουριά. Οι τυχεροί που κέρδισαν από ένα εξασφάλισαν τη δωρεάν συμμετοχή δύο ατόμων σε δύο ημερήσιες εκδρομές των ΚΑΠΗ και τρεις εβδομάδες συμμετοχή (επίσης για δύο άτομα) στο θερινό πρόγραμμα ΚΑΠΗ και θάλασσα.

Φωτογραφίες