Παρών στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Τρίγλια ο Σίμος Δανιηλίδης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Παρών στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Τρίγλια ο Σίμος Δανιηλίδης

20 Ιανουαρίου 2023

Παρών στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Τρίγλια ο Σίμος Δανιηλίδης

Το «παρών» στη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή των Θεοφανίων (με το Ιουλιανό Ημερολόγιο), που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίγλια χοροτατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδωσε ο Σίμος Δανιηλίδης.


Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών παραβρέθηκε στην συγκινητική τελετή ως μέλος πολυμελούς αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) που ταξίδεψε στην Τρίγλια συνοδεία του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα για την πέμπτη κατά σειρά τελετή καθαγιασμού των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού.


Στο μήνυμά του ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε πως τα Θεοφάνια είναι «η αποκάλυψη του ύψιστου μυστηρίου της θρησκείας μας» και υπογράμμισε πως «η χάρη του βαφτίσματος μας δίνει τη χαρά μιας νέας ζωής». Μάλιστα πρόσθεσε πως «δεν συναντούμε πλέον στη μικρασιατική γη τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες, τα σχολεία, τις εκκλησίες και μοναστήρια. Βρίσκουμε όμως παντού το αποτύπωμα των προγόνων μας. Την αγάπη τους για την παιδεία. Την κοινωνική τους ευαισθησία και μέριμνα. Σε όλα αυτά ανακαλύπτουμε τη σφραγίδα της Ορθοδοξίας».


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απευθυνόμενος προς τους νέους και τις νέες, τους συμβούλεψε «να γνωρίζουν και να ενστερνιστούν τις αξίες που έσωσαν το Γένος και να αποτελούν εγγύηση για το μέλλον. Κάθε γενιά είναι ο κρίκος της αλυσίδας που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το παρόν με το μέλλον. Εάν σπάσει ένας κρίκος καταλύεται η συνοχή».


Αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου και της αντιπροσωπείας της ΠΕΔ-ΚΜ στο παλαιό ελληνικό σχολείο της Τρίγλιας, παρουσία του δημάρχου Μουδανίων Hayri Turkyilmaz. Εκεί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο δήμαρχος Μουδανίων φύτεψαν συμβολικά δύο ελιές στην αυλή του σχολείου, το οποίο ανακαινίστηκε και λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο από τον οικείο δήμο.

Φωτογραφίες