Πράξη αγάπης: Ο δήμος της Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης στο επίκεντρο της «Ελλάδας της Αλληλεγγύης»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Πράξη αγάπης: Ο δήμος της Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης στο επίκεντρο της «Ελλάδας της Αλληλεγγύης»

3 Ιανουαρίου 2023

Πράξη αγάπης: Ο δήμος της Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης στο επίκεντρο της «Ελλάδας της Αλληλεγγύης»

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Πράξη Αγάπης» αφιέρωσε ένα ολόκληρο επεισόδιο της σειράς δικής του παραγωγής με γενικό τίτλο «Η Ελλάδα της Αλληλεγγύης» στο πολύπλευρο και σπουδαίο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Στο καλαίσθητο και σύντομο βίντεο πρωταγωνιστεί η αλληλεγγύη μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που στηρίζουν όσες και όσους που έχουν ανάγκη αλλά και μέσα από τα μάτια των ωφελούμενων των κοινωνικών δομών του δήμου.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης Συκεών, στέκεται σταθερά στο πλευρό περίπου 400 οικογενειών, δημοτών που έχουν ανάγκη εδώ και 8 χρόνια, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους. Όπως συνηθίζει να τονίζει ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης η προσπάθεια του δήμου και η πρωτοπορία του στις κοινωνικές δομές αντικατοπτρίζει την προσπάθεια που καταβάλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. «Η κοινωνική προσφορά του δήμου μας έχει πανελλήνια και υπερκομματική αναγνώριση κι αυτό μας δίνει δύναμη να διευρύνουμε το κοινωνικό έργο μας και να στηρίζουμε ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας παρέχοντάς τους ψυχολογική στήριξη αλλά και συμβουλευτική στήριξη στην κατεύθυνση της εύρεσης εργασίας, έτσι ώστε οι κοινωνικές δομές να μην έχουν πλέον αντικείμενο και να είναι περιττές».


Προσφορά από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


Το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με επικεφαλής τον γραμματέα της Ευριβιάδη Ελευθεριάδη, επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου προκειμένου να ενημερωθούν για το έργο του και να προχωρήσουν σε μία συμβολική δωρεά. Στη συνάντηση συμμετείχαν η τομεάρχης Εθελοντισμού του κινήματος, Κατερίνα Λάσπα, τα μέλη της Ν.Ε. Γιώργος Αρβανίτης, του Πολιτικού Συμβουλίου, Αντώνης Σαουλίδης, Πέννυ Δαλαμπούρα, και Νικόλαος Μπιλίκας και ο γραμματέας της δημοτικής Οργάνωσης Νεάπολης-Συκεών του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Πέτρος Συριόπουλος.


Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου υποδεχόμενη μαζί με εργαζόμενους στη δομή τους εκπροσώπους, τόνισε τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς, τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών όσο και αγαθών, αφού το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει αποκλειστικά ωφελούμενους, συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη ενώ παράλληλα προσφέρει ολιστική υποστήριξη σε θέματα αναζήτησης εργασίας. Ο κ. Ελευθεριάδης επισήμανε την αποτελεσματικότητα που φέρνει η συνέργεια μεταξύ των δομών του δήμου, τονίζοντας πως «το πρόβλημα λύνεται συνολικά με συγκεκριμένη στόχευση, και σύνδεση του ωφελούμενου με την αγορά εργασίας». Τέλος, η κ. Λάσπα σημείωσε την μεγάλη ανάγκη στήριξης της δομής στους δύσκολους αυτούς καιρούς και επισήμανε τη σημασία της προσφοράς του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Κάλεσμα για κοινωνική προσφορά


Με την ευκαιρία o δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κάλεσε φορείς, κόμματα, οργανώσεις εταιρίες, επιχειρηματικούς ομίλους και ιδιώτες να μιμηθούν την πρωτοβουλία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και να ενισχύσουν με τις δωρεές τους το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές (συσσίτιο, κοινωνικό φαρμακείο) του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αφού το έργο τους στηρίζεται αποκλειστικά από κονδύλια του δήμου και χορηγίες.