Διαγωνισμός Make a Wish Ακόμα ένα «Αστέρι της Ευχής» στα λιλιπούτεια Αστέρια της … Ψυχής του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Διαγωνισμός Make a Wish Ακόμα ένα «Αστέρι της Ευχής» στα λιλιπούτεια Αστέρια της … Ψυχής του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου

22 Δεκεμβρίου 2022

Διαγωνισμός Make a Wish Ακόμα ένα «Αστέρι της Ευχής» στα λιλιπούτεια Αστέρια της … Ψυχής του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου

Bράβευση, για δεύτερη χρονιά, του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη διάκρισή του σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Make a Wish

Τα παραμυθένια «Αστέρια της Ευχής» που δημιούργησαν και φέτος, με περισσή χαρά και αγάπη οι λιλιπούτειοι φιλοξενούμενοι του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έκλεψαν και πάλι τις εντυπώσεις και κέρδισαν για ακόμα μία χρονιά το δικό τους... αστεροβραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αστέρι της Ευχής» 2022 (κατηγορία video) που διοργανώνει κάθε χρόνο το Make a wish (Κάνε μία Ευχή Ελλάδος). Η φετινή Αστεροβράβευση του Make A wish έλαβε χώρα στο Σεράφειο Ίδρυμα του δήμου Αθηναίων το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και το βραβείο-αστέρι παρέλαβαν ως εκπρόσωποι του Σταθμού η προϊσταμένη Επιστήμη Αρετάκη και οι παιδαγωγοί Γαλήνη Δροσσά και Αριάδνη Τζημοπούλου από την Πρέσβειρα του Οργανισμού Φαίη Σκορδά.


Ήταν, μάλιστα, η δεύτερη κατά σειρά βράβευση στον ίδιο διαγωνισμό για τις μικρές μας φίλες και φίλους δημιουργούς από τον Παιδικό Σταθμό Επταπυργίου, οι οποίοι με πρωτοβουλία και καθοδήγηση των παιδαγωγών τους, κατάφεραν και φέτος να αποτυπώσουν τις ευχές τους με φαντασία σε ένα υπέροχο, παραμυθένιο και πλέον βραβευμένο βίντεο γεμάτο από αστέρια.


«Πολλά πολλά περήφανα μπράβο και συγχαρητήρια» έστειλε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης «στις ταλαντούχες μικρές και τους μικρούς καλλιτέχνες φιλοξενούμενους του Παιδικού μας Σταθμού για τη συμμετοχή και τη διάκριση, και φυσικά και στις εξαίρετες παιδαγωγούς που με τέτοιες δράσεις αναβαθμίζουν τη λειτουργία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών μας Σταθμών». Όπως επισήμανε ο κ. Δανιηλίδης ««Είμαστε περήφανοι για την προσχολική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών ευρωπαϊκού επιπέδου που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς που λειτουργούν ως μορφωτικά, πολιτιστικά και παιδαγωγικά κέντρα ανάπτυξης δεξιοτήτων για τα παιδιά κάθε οικογένειας συμπολιτών μας, με την πολύτιμη αρωγή των εξειδικευμένων, καταρτισμένων και έμπειρων στελεχών μας, στις σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες δημοτικές μας εγκαταστάσεις, έχοντας κερδίσει, τιμήσει και δικαιώσει εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη εκατοντάδων γονέων».


«Και φέτος, για δεύτερη χρονιά, ήταν τιμή μας να συμμετάσχουμε, πόσο μάλλον να βραβευτούμε σε αυτόν τον σπουδαίο διαγωνισμό του make a wish που επιτελεί τόσο σημαντικό έργο για τα παιδιά» επισημαίνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Δ.Κ.Κ.Π.Α.) Αρίστος Γαλανός, ευχαριστώντας θερμά «τις μικρές μας φίλες και φίλους για το ταλέντο, τη δημιουργικότητά και κυρίως την αγάπη που επέδειξαν και φυσικά τις άριστες παιδαγωγούς μας που με τέτοιες δράσεις αναβαθμίζουν τη λειτουργία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών μας Σταθμών».


Όπως σημειώνει, εκφράζοντας την χαρά και την ικανοποίησή της, η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδικής Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Δ.Κ.Κ.Π.Α.) Επιστήμη Αρετάκη «Το μεράκι και η προθυμία των παιδιών μας κατέδειξαν την ελπίδα και την αισιοδοξία για την οικοδόμηση ενός καλύτερου «αύριο». Στον Παιδικό μας Σταθμό αγαπάμε τ’ αστέρια… και όταν κάποιος φόβος τρυπώνει στο μυαλό μας τους στέλνουμε τις ευχές μας και μας δίνουν δύναμη να πάμε παρακάτω. Η ευχή, λοιπόν, είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και το πιο σπουδαίο. Να γίνει καλά».


► Το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» του Make a Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, καθώς η εκπλήρωση της ευχής εκτιμάται ότι βοηθά το παιδί να ανακτήσει τις σωματικές και συναισθηματικές δυνάμεις του και κατά αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί καλύτερα στη θεραπεία του. To Make a Wish είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες των παιδιών (3-18 ετών) με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980 και είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά. Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 40.000 εθελοντές έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 500.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μια ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη.


Video συμμετοχής στον διαγωνισμό: https://youtu.be/w90O3dn-J7o

Φωτογραφίες

Videos

Παιδικός Σταθμός Επταπυργίου - ΒΙΝΤΕΟ: Αστέρι της Ευχής 2021-2022