Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

19 Δεκεμβρίου 2022

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Απειλή στο Τρουφοχώρι, Κλαδαριές, εκδήλωση για τους μετανάστες και για πρώτη φορά Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το σύνολο σαξοφώνων «SAX NOUVEAE»

Η εορταστική διάθεση και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους δημότες κάθε ηλικίας κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Απόψε στο κλειστό θέατρο Συκεών ανεβαίνει η παράσταση «Μαγική απειλή στο Τρουφοχώρι τα Χριστούγεννα» των Αλίκης Ροβέρτου και Μαίρης Μυλωνά σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ηλιάδη.


Τα Τρουφάκια ετοιμάζονται για το Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ Γλυκών και όλοι αναρωτιούνται αν ο Τρούφαρχος κάλεσε μόνος του τους καλεσμένους του, τι έκπληξη ετοιμάζει η Καπριτζιόζα, τι έπαθαν τα Τρουφάκια, τι κάνει ο κακός αλλά κατά βάθος καλός μάγος και ποιο μυστήριο θα λύσει ο επιθεωρητής Ατσίδας.Η παράσταση ανεβαίνει στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων) και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κλαδαριές και εκδήλωση για τους Μετανάστες


Αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα θα ανάψουν φωτιές στο δήμο Συκεών. Μικροί και μεγάλοι θα μαζευτούν γύρω από τις φωτιές για να ζεσταθούν να τραγουδήσουν και να χορέψουν. Το παραδοσιακό έθιμο θα αναβιώσει στην Επταπυργίου (με Πρεμετής) σε συνεργασία με τον σύλλογο «Χοροστάτες».


Στις 6.30 το απόγευμα, σε επίσης Χριστουγεννιάτικο κλίμα θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης) εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών στην οποία θα συζητηθεί σε κλίμα γιορτής η ενεργή συμμετοχή των μεταναστών στην κοινωνική ζωή της χώρας.


Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Θεόδωρος Χατζηπαντελής, ενώ στις «Δράσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών/-τριών και συμμετοχή του δήμου στο ευρωπαϊκό έργο Migrant Voices Heard» θα εστιάσει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης την οποία θα προλογίσει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και θα συντονίσει η ψυχολόγος, αναπλ. Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Μάρω Βασσάρα θα αναδειχθεί, παράλληλα, ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να αναλάβει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων που επανασυστήνεται στο δήμο.


Και οι μικροί, όμως, παρευρισκόμενοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην παράλληλη εκδήλωση για παιδιά φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικα γλυκά και κατασκευές με τη βοήθεια της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi.


«SAXIN’ CHRISTMAS»


Για πρώτη φορά φέτος στις Συκιές τα Χριστούγεννα θα φτάσουν υπό τους ήχους σαξοφώνων.


Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την ορχήστρα σαξοφώνων«SAX NOUVEAE» θα δοθεί στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων). Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι δωρεάν. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του συνόλου και καθηγητής σαξοφώνου Γιώργος Λυγερίδης.


Οι «SAX NOUVEAE» είναι ένα μουσικό σύνολο με κίνητρο την προσέγγιση της μουσικής τέχνης και βασικό εργαλείο την οικογένεια του σαξοφώνου.


Το ρεπερτόριό τους απλώνεται μεταξύ πολλών μουσικών ειδών. Τα χαρακτηριστικά του οργάνου επιτρέπουν στο σύνολο να κινείται με ευκολία σε διάφορους χώρους όπως είναι οι jazz, blues, funky αλλά και η κλασσική μουσική.