Εκδηλώσεις αγάπης και αλληλεγγύης…

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Εκδηλώσεις αγάπης και αλληλεγγύης…

7 Δεκεμβρίου 2022

Εκδηλώσεις αγάπης και αλληλεγγύης…

Τουρνουά μπάσκετ με διοργανωτή την ΚΕΥΝΣ και θεατρική παράσταση με διοργανωτή το ΔΚΚΠΑ, και με… εισιτήριο τα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Συγκέντρωση δώρων και παιχνιδιών για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ένα τριήμερο γεμάτο αγάπη και κοινωνική αλληλεγγύη έρχεται από αύριο στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, διαπνεόμενες από το πνεύμα των επερχόμενων Εορτών των Χριστουγέννων, είναι αφιερωμένες στους συνανθρώπους μας των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.


Η αρχή γίνεται αύριο, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 6 μ.μ., με τη θεατρική παράσταση «Μια τρελή παρέα της διπλανής πόρτας», από την ομάδα «ΑΙΘΡΙΟ», σε κείμενα και σκηνοθεσία του Άγγελου Μουθουνάκη. Η παράσταση ανεβαίνει με οργανωτή το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ. Φεραίου και Μεγάρων), και αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.


Αμέσως μετά, και συγκεκριμένα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2002, τη σκυτάλη παίρνει η δράση που αποσκοπεί στη συγκέντρωση χριστουγεννιάτικων δώρων, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς το δώρο του. Αυτή διοργανώνεται από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με σημείο αναφορά το Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη), από τις 10 π.μ.-2 μ.μ..


Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου με μήνυμά τους μάς καλούν «να γίνουμε φέτος όλοι Αϊ Βασίληδες», έστω και για λίγο, προσφέροντας για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου δώρα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ό,τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί, ειδικά τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί γονείς αδυνατούν να προσφέρουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που κάθε παιδί περιμένει.


Τουρνουά Αγάπης


Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στις 10 το πρωί, το Κλειστό Γήπεδο των Πεύκων θα γεμίσει από παιδιά. Ομάδες μπάσκετ με νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, από 5 ως 12 χρόνων, θα πάρουν μέρους στο «Τουρνουά Αγάπης» που διοργανώνει ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών. Το γεγονός πως θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, που μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα δοθούν σε ωφελούμενες οικογένειες, αρκεί για να είναι όλοι στις κερκίδες του δημοτικού αθλητικού κέντρου Πεύκων.


«Ας δώσουμε αγάπη για να λάβουμε και ας είναι τα φετινά Χριστούγεννα αφορμή να αναστοχαστούμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της θρησκείας μας και τις διδαχές του Χριστού, που με τον λόγο του κήρυξε ‘‘Αγαπάτε Αλλήλους’’, που ως πρόσφυγας που υπήρξε, μας παρότρυνε να ανοίξουμε το σπιτικό μας στον ξένο, να τον καλωσορίσουμε, και ‘‘αυτός που έχει δύο χιτώνες να δώσει τον έναν σε αυτόν που δεν έχει’’», αναφέρει σε μήνυμα-πρόσκληση ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Την διοργάνωση του «Τουρνουά Αγάπης» έχει αναλάβει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου, έχοντας στο ενεργητικό της παρόμοιες επιτυχημένες διοργανώσεις. Την ερχόμενη Κυριακή στο ΔΑΚ Πεύκων, οκτώ ομάδες θα είναι παρούσες: oι «Ακαδημίες Πρωταθλητές Πεύκων», ο ΒΑΟ, τα ΚΔΑΠ Πεύκων, τα ΚΔΑΠ Συκεών, ο Κεραυνός Αγίου Παύλου, οι Μαχητές Πεύκων, ο Παναθλητικός και το ΣΑΠΚ Νεάπολης.


Την περασμένη Κυριακή, 4 Δεκέμβρη, στο Κλειστό Γήπεδο του Αγίου Παύλου, οκτώ ομάδες βόλεϊ με αγόρια και κορίτσια 5-12 χρόνων, συμμετείχαν στο πρώτο μέρος του «Τουρνουά Αγάπης». Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας, που δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου για να διοχετευθούν στους δικαιούχους.

Φωτογραφίες