Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

5 Δεκεμβρίου 2022

Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, στις 11 π.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, με τη συμμετοχή υπερτοπικών και τοπικών φορέων και συλλόγων

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει την 1η Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας-ΣΒΑΚ με σκοπό την καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών με στόχο τον εντοπισμό προβλημάτων κινητικότητας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (3ος όροφος, Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη), την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, στις 11 π.μ. Σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν υπερτοπικοί και τοπικοί φορείς και σύλλογοι, όπως και πολίτες.


Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι μεταξύ των 162 δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με στρατηγικό στόχο την εφαρμογή μιας πολιτικής για τα ελληνικά δεδομένα, που θα εγγράφεται στη γενικότερη ευρωπαϊκή στρατηγική για βιώσιμες μετακινήσεις και που θα αναδείξει τον δήμο Νεάπολης-Συκεών σε μια περιοχή όμορφη, βιώσιμη, υγιή οικονομικά, ανθρώπινη για τους κατοίκους και ελκυστικής για τους επισκέπτες.


Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι ένα Στρατηγικό Σχέδιο, το οποίο βασίζεται σε υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη αρχές όπως είναι η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες αποφάσεων, η ολιστική προσέγγιση στην άσκηση πολιτικής καθώς και η συνεχής αξιολόγηση των παρεμβάσεων. Βασικό κριτήριο για την εκπόνηση του σχεδίου είναι η ικανοποίηση των υφιστάμενων και των μελλοντικών αναγκών μετακίνησης προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα.


Η ενημέρωση και η συμμετοχή φορέων και πολιτών είναι μια διαρκής επιδίωξη, τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης του ΣΒΑΚ όσο και κατά τη διαδικασία υλοποίησης μέτρων του σχεδίου που αφορούν συγκεκριμένα υποσύνολα του κοινού. Η συμμετοχικότητα στο σχεδιασμό και οι διαδικασίες διαβούλευσης θα βοηθήσουν στην αποδοχή και στην οικειοποίηση του ΣΒΑΚ.


- Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ του δήμου Νεάπολης-Συκεών ΕΔΩ.