Ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε το «Stand-up symphony» από τα Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε το «Stand-up symphony» από τα Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών

2 Δεκεμβρίου 2022

Ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε το «Stand-up symphony» από τα Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: «Πηγαίνουμε τα παιδιά στον Πολιτισμό και φέρνουμε τον Πολιτισμό στα σχολεία»

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η συνεργασία του δήμου με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη δωρεάν συμμετοχή 10.000 μαθητών όλων των σχολείων του

«Η κλασική μουσική συνάντησε την stand-up comedy κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπέροχο θέαμα», σημείωσε η 16χρονη Ελευθερία, αποχωρώντας με τους συμμαθητές της από την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., όπου παρακολούθησαν, συμμετείχαν και καταχειροκρότησαν μια ξεχωριστή διαδραστική μουσική παράσταση κλασικής μουσικής εμπλουτισμένη με πολύ χιούμορ.


«Έχω ξανακούσει κλασική μουσική, αλλά δεν έχω πάει ποτέ σε συναυλία με ορχήστρα. Ακούγεται πιο ωραία και αν μπορούσα θα ξαναερχόμουν σε συναυλία κλασικής μουσικής», αναφέρει ο Βασίλης από το 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης, προσθέτοντας ότι «η ορχήστρα μου άρεσε γιατί είχε και τραγούδια που ξέραμε και τα βλέπαμε σε βιντεάκια, αλλά και κανονικά τραγούδια».


Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ευσεβία από το ίδιο σχολείο που βρήκε την παράσταση «πολύ ωραία και πολύ ενδιαφέρουσα. Ήταν συμπαθητικοί όλοι εκεί πέρα, ειδικά ο κύριος που μας έκανε και τα αστεία», ενώ η εκπαιδευτικός του Λυκείου Πεύκων, Μαρία Δερμιτζάκη τόνισε ότι «ήταν μια πολύ ωραία εξοικείωση των παιδιών με γνωστά κομμάτια στον χώρο της κλασικής μουσικής. Μακάρι να γίνονται τέτοια συχνά».


5.000 συνολικά μαθητές όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών έχουν την ευκαιρία, τόσο σήμερα, όσο και στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, εντελώς δωρεάν, να γνωρίσουν ή να ξαναγνωρίσουν με ένα ευφάνταστο και πρωτοποριακό τρόπο, αποσπάσματα έργων των Ροσσίνι, Γκρηγκ, Στράους, Στράους ΙΙ, Σαρπεντιέρ, Χαίντελ, Μέντελσον, Μότσαρτ, Έλγκαρ, Πονκιέλι, Σμέτανα, Ντβόρζακ, Βάγκνερ, Μπιζέ, Μουσόργκσκι, Τσαϊκόφσκι και Μπετόβεν, χάρη στο πολύ πετυχημένο, πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «μουσικής παιδείας στα σχολεία», που πρώτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καθιέρωσε το 2018, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.


Για 5η χρονιά, το σύνολο των 10.000 μαθητών όλων των σχολείων του δήμου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν, με το συνολικό κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο, τις δυο υψηλού επιπέδου παραγωγές-συναυλίες της ΚΟΘ «Σεχραζάτ» και «Stand-up symphony», που απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα, στο πλαίσιο του προγράμματος που εξαρχής έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά ανακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.


«Σταθερά στο δρόμο της Παιδείας και του Πολιτισμού»


«Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και να απολαύσουμε μια απίθανη συναυλιακή παράσταση, μία συναυλία κλασσικής μουσικής από την καλύτερη Ορχήστρα που έχουμε στη χώρα μας, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του «στη διοίκηση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα στελέχη της, καθώς επίσης και στους διευθυντές και στις διευθύντριες, στους εκπαιδευτικούς και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου μας».


«Με τον Πολιτισμό στα σχολεία επενδύουμε για το αύριο. Για να γίνουμε όλοι μας, και ακόμα περισσότερο εσείς, η νέα γενιά, η μαθητική μας κοινότητα, καλύτεροι και με περισσότερες ευαισθησίες άνθρωποι. Έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι και η χώρα μας συνολικότερα μπορεί να περιμένει καλύτερες ημέρες με Παιδεία και Πολιτισμό», υπογράμμισε ο κ. Δανιηλίδης. Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο «όραμα της αείμνηστης Μελίνας, της μεγάλης Ελληνίδας του Πολιτισμού, που έλεγε πριν από 40-50 χρόνια ότι πρέπει να πάμε τον Πολιτισμό στα σχολεία, πρέπει να φέρουμε τα παιδιά στον Πολιτισμό. Με βάση, λοιπόν, αυτό το όραμα, ο δήμος μας προσπάθησε, ξεπερνώντας δυσκολίες και προβλήματα, και πέτυχε αυτό το πρόγραμμα καλύπτοντας 100% όλα τα έξοδα από το ταμείο του δήμου. Είπαμε ότι προτιμάμε να κάνουμε ένα πάρκο λιγότερο, πέντε δρόμους λιγότερους, και να έχουμε το πρόγραμμα του Πολιτισμού με τη συνεργασία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος».


Παράλληλα, ο δήμαρχος ζήτησε την κατανόηση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας «γιατί διακόπηκε το πρόγραμμα με το ΚΘΒΕ με το οποίο 10.000 παιδιά παρακολουθούσατε και θα παρακολουθήσετε τις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι εσωτερικό πρόβλημα του Θεάτρου κι ελπίζουμε μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει λυθεί. Περιμένουμε, για να παρακολουθήσετε και όλες τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ».


Φωτογραφίες