Το νέο Νηπιαγωγείο εντυπωσίασε τη νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης…

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Το νέο Νηπιαγωγείο εντυπωσίασε τη νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης…

31 Αυγούστου 2022

Το νέο Νηπιαγωγείο εντυπωσίασε τη νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης…

Επίσκεψη της κας. Ευαγγελίας Μπούτσκου στον δήμο Νεάπολης-Συκεών και ξενάγηση σε σχολικά συγκροτήματα

Αναλυτική ενημέρωση από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για τα θέματα που απασχολούν την προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σύνολο των θεμάτων που συνθέτουν την εικόνα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, με έμφαση στη σχολική στέγη και στα προγράμματα πολιτισμού, που υλοποιούνται σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και την ΚΟΘ, είχε η νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Μπούτσκου, η οποία συναντήθηκε με τη διοίκηση του δήμου και ξεναγήθηκε σε σχολικά συγκροτήματα.


Η επίσκεψη της κας. Μπούτσκου στον δήμο Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι (Τρίτη 31 Αυγούστου 2022), στο πλαίσιο της περιοδείας της στους δήμους με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων της. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, που έγινε στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Αλεξάνδρα Τερζίδου (Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), όπως επίσης και η πρόεδρος της Δ.Κ. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή.


«Με ικανοποίηση υποδεχθήκαμε τη νέα Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μπούτσκου στον δήμο μας. Τη συγχαίρουμε για την τοποθέτησή της στην κρίσιμη αυτή θέση και της ευχόμαστε κάθε δυνατή επιτυχία για το καλό των παιδιών μας, για το καλό όλων. Δεδομένου ότι η κα. Μπούτσκου είναι συμπολίτισσά μας, ως κάτοικος των Πεύκων, και έχοντας διδάξει σε σχολεία του δήμου μας, πιστεύουμε ότι γνωρίζει καλά την κατάσταση που επικρατεί, και ως εκ τούτου η συνεργασία μας θα είναι ουσιαστική, εποικοδομητική και αποτελεσματική», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Κάνοντας αναλυτικά αναφορά στις δημοτικές εκπαιδευτικές δομές και στα προβλήματα σχολικής στέγης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα Νηπιαγωγεία και τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, ζητώντας μάλιστα από τη νέα Διευθύντρια να ασκήσει παρεμβάσεις για να γίνει Πειραματικό το νέο υπερσύγχρονο 4Θέσιο 8ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της οδού Σπαρτάκου στις Συκιές.


Επίσης, ο δήμαρχος ζήτησε από τη νέα Διευθύντρια «να παρέμβει ουσιαστικά ξεπερνώντας αναγχρονισμούς, δογματισμούς και συντεχνιασμούς που οδηγούν την Παιδεία στην οπισθοδρόμηση και στην καθυστέρηση».

Από την πλευρά της, η νέα Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που επισημάνθηκαν από τον δήμαρχο, δεσμευόμενη για μια στενή συνεργασία με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Στη συνέχεια, η κα. Μπούτσκου, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, την πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, τους αντιδημάρχους Μιχάλη Βουλγαρίδη (Παιδείας) και Στέλιο Γκατζέ (Τεχνικών Έργων) και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, επισκέφθηκε το νέο 8ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Συκεών στην οδό Σπαρτάκου, το οποίο ετοιμάζεται να εγκαινιαστεί και να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Ξεναγούμενη στους χώρους του Νηπιαγωγείου, η κα. Μπούτσκου δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό της για τους χώρους και τις υποδομές, κάνοντας μάλιστα λόγο για «Νηπιαγωγείο σκανδιναβικού τύπου, που όμοιό του δεν υπάρχει σε όλη της Ελλάδα». Αμέσως μετά η νέα Διευθύντρια επισκέφθηκε το 7ο Νηπιαγωγείο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης (Κ. Καραμανλή 31).

Φωτογραφίες