Κάθε σταγόνα αίμα είναι δώρο ζωής!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Κάθε σταγόνα αίμα είναι δώρο ζωής!

7 Νοεμβρίου 2022

Κάθε σταγόνα αίμα είναι δώρο ζωής!

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας: 5 ως 12 Νοεμβρίου

♦ Μέσα σε δύο ημέρες, συγκεντρώθηκαν 124 μονάδες αίματος ♦ Συνεχίζεται η αιμοδοσία στις Συκιές και τη Νεάπολη ♦ Ολόκληρο το 2022 συγκεντρώθηκαν ως τώρα 1.367 μονάδες αίματος

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση από τους πολίτες στο κάλεσμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η κοινωνική πολιτική, που εφαρμόζει η διοίκηση του δήμου εδώ και πολλά χρόνια, τον έχει φέρει σε θέση πρωταγωνιστή στην ενίσχυση των αποθεμάτων των νοσοκομείων σε αίμα. Η επιμονή στην προσπάθεια αποδίδει καρπούς, αλλά πάντα χρειάζεται το κάτι παραπάνω.

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας άρχισε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, λήγει στις 12 του μήνα, και ήδη από τις Δημοτικές Ενότητες Πεύκων και Συκεών, συγκεντρώθηκαν 124 μονάδες αίματος (68 και 56 αντίστοιχα) μέσα σε δύο μόλις ημέρες.


«Οι κοινωνικοί δεσμοί, η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν την κοινωνία όρθια, τη στιγμή που δέχεται επιθέσεις ακρίβειας, είτε από την ενεργειακή είτε από την επισιτιστική κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο, που δεν το αλλάζουμε ποτέ, ενισχύουμε κάθε ομάδα συνανθρώπων μας που χρειάζεται βοήθεια και στήριξη. Τα νοσοκομεία μας και οι ασθενείς συνάνθρωποι, θέλουν τη βοήθεια μας. Οι εθελοντές μας δηλώνουν παρόντες, προσελκύουν και νέους, οπότε είμαστε σε θέση να προσφέρουμε. Αλλά οι ανάγκες για αίμα είναι συνεχείς, οπότε και εμείς καλούμε όλους όσους το επιθυμούν, να προσφέρουν», είπε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Παράλληλα με τις αιμοδοσίες, εξελίσσεται και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τη δωρεά οργάνων σώματος, αλλά και προς τα νέα ζευγάρια, για την ψύξη και διατήρηση βλαστοκυττάρων στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», με το οποίο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει μόνιμη συνεργασία.


Έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 τα κινητά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων της πόλης (Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου) θα βρίσκονται στις Συκιές και τη Νεάπολη, με τα κλιμάκια του δήμου να μεταφέρουν το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης σε όλες τις γωνιές του δήμου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του 2022 έως σήμερα, στις δύο τακτικές και τη μία έκτακτη αιμοδοσία που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του δήμου, συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.243 μονάδες αίματος και εγγράφηκαν 40 εθελοντές δότες μυελού των οστών.


Το πρόγραμμα


Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έχει ως εξής:


ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ έως και ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών // 10 π.μ.-8 μ.μ.

(Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές)


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

• Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης // 10 π.μ.-8 μ.μ.

(Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη)

• Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου // 9 π.μ.-2 μ.μ.

(Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης // 10 π.μ.-8 μ.μ.

(Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη)


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης // 9 π.μ.-2 μ.μ.

(Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη)


♦ Για την αποφυγή συνωστισμού οι προσερχόμενοι εθελοντές παρακαλούνται να κλείνουν το ραντεβού τους στα τηλέφωνα: 2313.313117, -151, -154.

♦ Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους χώρους της αιμοδοσίας.

Φωτογραφίες