Επιφυλακή ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Επιφυλακή ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

4 Νοεμβρίου 2022

Επιφυλακή ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Έκτακτη ανακοίνωση και οδηγίες προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Τηλέφωνα επικοινωνίας στη διάθεση των πολιτών

Η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενημερώνει τους πολίτες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.


Σύμφωνα με επικαιροποιημένη ανακοίνωση της ΕΜΥ, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται έντονη και ραγδαία βροχόπτωση, αλλά και πτώσεις κεραυνών με μεγάλη συχνότητα, από το απόγευμα του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου ως το βράδι της Κυριακής 6 Νοεμβρίου.


Η επιδείνωση θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τη ραγδαία βροχόπτωση σε μεγάλα ύψη και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Σύμφωνα με την έκτακτη ανακοίνωση της ΕΜΥ, στην Κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.


Ο δήμος συνιστά στους πολίτες:


1. Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις πεζή ή με όχημα. Αν υπάρξει ανάγκη, να κινηθούν μακριά από μεγάλα δένδρα και διαβάσεις ή διασταυρώσεις, όπου έχει δημιουργηθεί χείμαρρος νερού.

2. Να απομακρύνουν τα οχήματα τους κάτω από δέντρα ή άλλα επικίνδυνα σημεία.

3. Να μην παρκάρουν τα οχήματα τους σε δρόμους από τους οποίους ίσως χρειαστεί να κινηθούν μεγάλα οχήματα του δήμου (αποφρακτικά, βυτία, πυροσβεστικά, απορριμματοφόρα).

4. Να μην αφήνουν στα πεζοδρόμια, στους δρόμους ή έξω από κάδους φερτά υλικά, τα οποία αν παρασυρθούν από νερό θα φράξουν τα φρεάτια παροχέτευσης.

5. Να ελέγξουν τις υδρορροές και τα φρεάτια των κατοικιών τους, έτσι ώστε να μην είναι φραγμένα.

6. Να ασφαλίσουν αντικείμενα σε μπαλκόνια και ταράτσες (τέντες, γλάστρες κ.α.) που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.


Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας θέτει τα εξής τηλέφωνα επικοινωνίας στη διάθεση των πολιτών:

6944353747: Τάσος Τσακιρίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

6937004580: Μηνάς Μοναστηρίδης, προϊστάμενος Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας