Άγιος Παύλος: Λαμπρά εγκαίνια για τη νέα Δομή Ιατρικών και Κοινωνικών υπηρεσιών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Άγιος Παύλος: Λαμπρά εγκαίνια για τη νέα Δομή Ιατρικών και Κοινωνικών υπηρεσιών

4 Νοεμβρίου 2022

Άγιος Παύλος: Λαμπρά εγκαίνια για τη νέα Δομή Ιατρικών και Κοινωνικών υπηρεσιών

Παρουσία δεκάδων μελών η τελετή των εγκαινίων του πλήρως ανακαινισμένου και αναβαθμισμένου κτηρίου

Σίμος Δανιηλίδης: «Κερδίζουμε το στοίχημα ταύτισης λόγων και πράξεων»

Σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου (Ηπείρου 9-11) το ανακαινισμένο κτήριο του πρώην δημαρχείου, προϋπολογισμού 605.000 ευρώ, έκτασης 330 τ.μ., το οποίο παραδόθηκε ενεργειακά αναβαθμισμένο και διαμορφωμένο ως ένα σύγχρονο Πολυδύναμο Κέντρο με ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες.


Κόβοντας την κορδέλα στην είσοδο του νέου συγκροτήματος, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κάλεσε τους ανθρώπους της «Τρίτης Λυκείου, και όχι της τρίτης ηλικίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να κάνουν πλήρη και καθημερινή χρήση των υπηρεσιών, που πλέον τίθενται στη διάθεσή τους στη νέα σύγχρονη αυτή δομή. Στο νέο κτήριο, τις υπηρεσίες τους παρέχουν 15 ιατροί και φυσιοθεραπευτές και λειτουργούν Κοινωνική Υπηρεσία, Συμβουλευτικός Σταθμός και Κ.Ε.Π. Όπως, μάλιστα, επισήμανε ο Σίμος Δανιηλίδης, «η λειτουργία του Κέντρου ήταν μία υπόσχεση της Διοίκησης στους πολίτες του Αγίου Παύλου που «έτρεξε» τις μελέτες, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ!». Σημείωσε, δε, ότι «είμαστε υπερήφανοι που με τα άξια στελέχη μας φροντίζουμε και επιτυγχάνουμε να μη σας λείπει τίποτα, γιατί έχουμε ιερή υποχρέωση να προσφέρουμε όλες τις ευκαιρίες για δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εκδρομές».


Υπενθυμίζοντας ότι συνολικά τα Δημοτικά Ιατρεία διαθέτουν 44 ιατρούς, 17 διαφορετικών ειδικοτήτων, ο Σίμος Δανιηλίδης έστειλε το μήνυμα της πρόληψης, σημειώνοντας ότι «το προλαμβάνειν εστί καλύτερο του θεραπεύειν» και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας.


«Μετά από τρία χρόνια ξεπερνάμε τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, αν και ο ιός είναι ακόμα εδώ. Το κτήριο αυτό ήταν δέσμευσή μας και το κάναμε πράξη», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστος Γαλανός, καλώντας παράλληλα όλα τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. να εγγραφούν στις παροχές του οικογενειακού γιατρού και της άυλης συνταγογράφησης και να κάνουν χρήση των λοιπών προγραμμάτων και δράσεων.


Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων (και κατά τόπον Αγίου Παύλου) Στέλιος Γκατζές δήλωσε «χαρούμενος για την ολοκλήρωση του έργου» και αναφέρθηκε στην κτηριακή αναβάθμιση με την οποία επιτυγχάνεται μείωση λειτουργικού κόστους», σημειώνοντας πως «το νέο 'στολίδι' του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αποτελεί κτηριακό συγκρότημα υψηλού επιπέδου».


Στην τελετή των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του ιερέα πατέρα Στυλιανού, παρέστησαν επιπλέον οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Βουλγαρίδης (Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας και Κ.Ε.Π.), Παρή Γενίτσαρη (Περιβάλλοντος), Ιωάννα Αλεξιάδου (Κοινωνικής Πολιτικής),Τάσος Τσακιρίδης (Πολιτικής Προστασίας), Θόδωρος Κυζιρίδης (Καθαριότητας), ο πρόεδρος της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ (Κοινωνική Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών) Δημήτρης Απατσίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΝ Νίκος Βαρσάμης, η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Σοφία Ανδριανίδου, η αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. Ειρήνη Καγιαμπίνη, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Αγ. Παύλου Κώστας Ταχτατζής, η τοπική σύμβουλος Νεάπολης Τζένη Ευθυμιάδου, τα μέλη της δημοτικής παράταξης Μ. Στιντσιούδης και Θ. Βασιλειάδης και εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «Αυγέρης Παπαθεοδώρου» που ολοκλήρωσε το έργο.

Φωτογραφίες