Στο πλευρό της αυτοδιοίκησης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Στο πλευρό της αυτοδιοίκησης

1 Νοεμβρίου 2022

Στο πλευρό της αυτοδιοίκησης

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

♦ Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα των πολιτών ♦ Στην ατζέντα η ενεργειακή ακρίβεια, τα ΚΔΑΠ, το ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ ♦ Η συνεργασία αποφέρει λύσεις στα προβλήματα

Εθιμοτυπικού χαρακτήρα, αλλά με ουσία και νόημα, ήταν η συνάντηση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη με τον Γιάννη Αμανατίδη. Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ζήτησε και ενημερώθηκε λεπτομερώς για το μέγεθος των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και τον ίδιο τον δήμο συνολικά. Το κορυφαίο θέμα στην ατζέντα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την ενεργειακή ακρίβεια και τις δυσβάσταχτες συνέπειες της.


«Με τον κ. βουλευτή συζητήσαμε πολλά θέματα και τον ενημερώσαμε για πολλά από τα προβλήματα του δήμου που μπορούν να επιλυθούν. Η θέση του ως μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η άμεση πίεση που μπορεί να ασκηθεί έτσι ώστε να δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση, είναι τρόπος αποδοτικός. Γνωριζόμαστε εξάλλου πολλά χρόνια, και γνωρίζω πως αν πρόκειται για κάτι στο οποίο μπορεί να παρέμβει, θα το κάνει. Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ και του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, η ενεργειακή φτώχια που χτυπάει παντού, είναι θέματα που μπορούν να τροφοδοτήσουν ερωτήσεις στη Βουλή. Ειδικότερα, με το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των δημοτικών κτιρίων και των σχολείων να έχει τριπλασιαστεί μέσα σε λίγους μήνες, η ενίσχυση της κρατικής παρέμβασης είναι περισσότερο από αναγκαία» είπε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


«Υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση από τον δήμαρχο για τα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας στους τομείς των υποδομών, της κοινωνικής πολιτικής και της ανάγκης αντιμετώπισης του αυξημένου ενεργειακού κόστους και της ακρίβειας, και ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά του δήμου. Εξετάσαμε πιθανές λύσεις, στη βάση των τοποθετήσεων του δημάρχου και των συνεργατών του. Γνωρίζοντας πως πρόκειται για έναν οργανωμένο δήμο, με προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική και τις παραμέτρους της, θεωρώ πως η συνεργασία μας θα είναι παραγωγική και ωφέλιμη. Είμαι στο πλευρό της διοίκησης και των πολιτών για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων» απάντησε ο Γιάννης Αμανατίδης.


Η ατζέντα είναι πλήρης


Η ουσιαστική υποστήριξη των δημοτικών ΚΔΑΠ με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης μπορεί να διασφαλίσει την ένταξη όλων των παιδιών με πλήρη φάκελο που έμειναν χωρίς voucher. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται και η συνέχιση της εργασίας του προσωπικού των ΚΔΑΠ. Επίσης, εξετάστηκαν η θεσμική κατοχύρωση οικονομικής ενίσχυσης στα ζευγάρια από τον δήμο για κάθε παιδί πάνω από το δεύτερο και η πρόληψη της παραβατικότητας εις βάρος των παιδιών. Η στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας των σχολείων και τα γεύματα των παιδιών, οι απαράδεκτες συνθήκες του κτιρίου όπου στεγάζεται το Ειδικό δημοτικό σχολείο στα Πεύκα, το ψήφισμα για το νερό και η επέκταση του περιαστικού δάσους προς τα δυτικά, συζητήθηκαν διεξοδικά.


Στη συνάντηση ήταν παρούσα η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, Κοινωνικής πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη, Τεχνικών έργων Στέλιος Γκατζές, Πολιτικής προστασίας Τάσος Τσακιρίδης. Επίσης, η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και οι συνεργάτες του κ. Γιάννη Αμανατίδη, Φώτης Κοντός και Σοφία Παπαποστόλου.

Φωτογραφίες