Οκτώβρης: Μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Οκτώβρης: Μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

18 Οκτωβρίου 2022

Οκτώβρης: Μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Αφιερωμένες οι δράσεις στη μνήμη της αξέχαστης Φώφης Γεννηματά, ένα χρόνο από τη μεγάλη απώλεια

Σε εξέλιξη οι δωρεάν μαστολογικοί έλεγχοι

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών καθ’ όλο τον μήνα Οκτώβριο, που έχει οριστεί ως ο «μήνας της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού», απευθύνοντας στους πολίτες κάλεσμα συμμετοχής στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους.


Οι εξετάσεις αλλά και οι συμβολικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης είναι αφιερωμένες στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, καθώς στις 25 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατό της.


Σε εξέλιξη είναι από χθες Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, και συνεχίζονται σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, οι δωρεάν μαστολογικοί έλεγχοι από ειδικό μαστολόγο-χειρουργό μαστού στο Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών, επί της οδού Επταπυργίου 72Α, οι οποίοι επαναλαμβάνονται την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, την Παρασκευή στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συμπεριληπτική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε Νεάπολη και Πεύκα με τη συμμετοχή των ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης και Συκεών και του συλλόγου φίλων «αλλάΖΩ».


Τέλος, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ανήμερα του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, με τη συμβολική φωταγώγηση σε χρώμα ροζ του Ρολογιού της Νεάπολης, δίνοντας μήνυμα ελπίδας αλλά και ευαισθητοποίησης για πρόληψη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν γνωστοί Djs της πόλης, δίνοντας τον χαρακτήρα γιορτής και στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας αλλά και κατά της εσωστρέφειας.


Αναλυτικά οι δράσεις του Οκτώβρη για τον «μήνα της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού» είναι:


• 17-18 και 24-25 Οκτωβρίου 2022 // 9:30 π.μ.-1:30 μ.μ.


Προληπτικός δωρεάν έλεγχος μαστού από Ειδικό μαστολόγο-χειρουργό μαστού σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, στο Β΄ Κ.Α.Π.Η. Συκεών (Επταπυργίου 72Α) κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 2310618613


• Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022


Συμπεριληπτική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με τη συμμετοχή των ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), Νεάπολη (10 π.μ.) και με τη συμμετοχή των ΚΔΑΠμεΑ Συκεών και τον σύλλογο φίλων ΑμεΑ «αλλάΖΩ» (6 μ.μ.) στο σιντριβάνι επί της λεωφόρου Γεωργίου Παπανικολάου με Ειρήνης) στα Πεύκα.


• Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 – 7 μ.μ.


«Φωτίζουμε στα ροζ το Ρολόι»: Δράση ευαισθητοποίησης και εκδήλωση με τη συμμετοχή γνωστών DJs της πόλης, στην πλατεία Ειρήνης (Νεάπολη).


Το σύνολο των δράσεων οργανώνονται και πραγματοποιούνται από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ).

Φωτογραφίες