Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς στον Σίμο Δανιηλίδη από το «Kids Save Lives» για τους απινιδωτές στα σχολεία

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς στον Σίμο Δανιηλίδη από το «Kids Save Lives» για τους απινιδωτές στα σχολεία

20 Οκτωβρίου 2022

Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς στον Σίμο Δανιηλίδη από το «Kids Save Lives» για τους απινιδωτές στα σχολεία

«Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούμε να σώσουμε μια ζωή»

Η βράβευση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών ήταν μία από τις πέντε ανάλογες διακρίσεις ανθρωπιστικού έργου σε ισάριθμες προσωπικότητες

Με το Αριστείο από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «Kids Save Lives - Τα παιδιά σώζουν ζωές» τιμήθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Σίμος Δανιηλίδης. Η πανηγυρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα «Επανεκκίνησης της καρδιάς», πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό κτήριο του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, προχθές, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022.


Το βραβείο εκ μέρους του δημάρχου, ο οποίος απουσίαζε σε σύσκεψη στην Αθήνα, για θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αυτοδιοίκηση, παρέλαβε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, ευχαριστώντας για την τιμητική αυτή διάκριση, που «αποτελεί σημαντική αναγνώριση του συνόλου των ενεργειών και πρωτοβουλιών τις οποίες λαμβάνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με γνώμονα την κοινωνική προσφορά και την ευαισθητοποίηση σε θέματα Υγείας και στη σχολική κοινότητα». «Με πρόταση του δημάρχου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 25 σχολεία μας έχουν ήδη εξοπλιστεί με σύγχρονους απινιδωτές από δημοτικούς πόρους, ενώ εκπαιδεύτηκαν στη χρήση τους δάσκαλοι και καθηγητές σε συνεργασία και με την εθελοντική οργάνωση ΕΔΟΜΑΚ και την Οργάνωση ‘‘Τα παιδιά σώζουν ζωές’’. Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα τροφοδοτήσει και τα υπόλοιπα σχολεία με απινιδωτές εφόσον σε αυτά εκπαιδευτούν στη χρήση τους τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικοί, όπως προβλέπεται από τον νόμο», δήλωσε η κ.Τσουκαλά, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της σε όλους τους εθελοντές, μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Η βράβευση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών ήταν μία από τις πέντε ανάλογες διακρίσεις ανθρωπιστικού έργου σε ισάριθμες προσωπικότητες, στη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και συνολικά 250 μαθητές, στελέχη και εθελοντές της Οργάνωσης και έστειλαν το μήνυμα ότι «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούμε να σώσουμε μια ζωή». «Η βράβευση αυτή αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστίας στο πρόσωπο του δημάρχου κ. Σίμου Δανιηλίδη για τη συμβολή και τη στήριξή του στους στόχους του ανθρωπιστικού έργου της Οργάνωσής μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής και πρόεδρος του «Kids Save Lives», κ. Αναστάσης Στεφανάκης.


Τέλος, ο κ.Στεφανάκης αποδέχτηκε πρόσκληση που του απηύθυνε η κα. Τσουκαλά ώστε επόμενη εκδήλωση του «Kids Save Lives» να πραγματοποιηθεί στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Ε Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τερζίδου.

Φωτογραφίες