Δυναμικό «παρών» του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο 10o Sail for Pink

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δυναμικό «παρών» του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο 10o Sail for Pink

12 Οκτωβρίου 2022

Δυναμικό «παρών» του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο 10o Sail for Pink

Σίμος Δανιηλίδης: Σύντομα τα δημοτικά ιατρεία εξοπλίζονται με έναν σύγχρονο μαστογράφο

♦ Μήνυμα ζωής με όπλα την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση κατά του καρκίνου του μαστού ♦ Δωρεάν προληπτικός έλεγχος στο Κοινωνικό Φαρμακείο

Με σύνθημα «Ο καρκίνος του Μαστού μπορεί να ΝΙΚΗΘΕΙ, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα!», πολυπληθής ομάδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με εκατοντάδες συμμετοχές, μέλη Συλλόγων και πολίτες έδωσαν την περασμένη Κυριακή (9.10.2022) δυναμικό «παρών» στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του 10ου Sail for Pink, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση, που λόγω της πανδημίας είχε περιοριστεί σε διαδικτυακή εκδήλωση τα τελευταία δύο χρόνια, επέστρεψε με σύνθημα «Η ελπίδα είσαι εσύ!» στην παραλία, πλαισιωμένη από εκπαιδευτικές και άλλες δράσεις που έδωσαν χαρακτήρα γιορτής!


Το Sail for Pink πραγματοποιήθηκε για 10η χρονιά με σκοπό των μελών του να εμφυσήσουν την πεποίθηση ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μία ασθένεια που νικιέται, αν διαγνωσθεί εγκαίρως! Στην εμπέδωση αυτής της πεποίθησης εργάζεται άοκνα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με τα Δημοτικά Ιατρεία του, που αφιερώνει τη συμμετοχή του στο 10ο Sail for Pink αλλά και τις δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης του Οκτωβρίου στη μνήμη της αξέχαστης Φώφης Γεννηματά, και στον γενναίο αγώνα που έδωσε με την ασθένεια μέχρι την τελευταία στιγμή. «Με την παρουσία μας σήμερα εδώ δίνουμε το σύνθημα για ζωή και διατρανώνουμε το μήνυμα της πρόληψης. Ο δήμος μας πρωταγωνιστεί σήμερα συμμετέχοντας με πολυπληθή ομάδα, τιμώντας τη Φώφη Γεννηματά που με το παράδειγμά της έδωσε ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες που νόσησαν με καρκίνο. Μετέδωσε, επιπλέον, δύναμη, σε όσες νοσούν να συνεχίζουν να παλεύουν με σθένος για τη νίκη. Διεμήνυσε όμως και προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός Βουλής, ότι η πρόληψη είναι ‘‘το άλφα και το ωμέγα’’ στην μάχη κατά του καρκίνου», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος παρέστη στο 10ο Sail for Pink, επικεφαλής της ομάδας.


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τον συμβολικό περίπατο από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως το Μέγαρο Μουσικής και τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα. Πλήθος συμμετεχόντων κάθε ηλικίας, κρατώντας μπαλόνια σε αποχρώσεις του ροζ και φορώντας μπλουζάκια και βραχιόλια με τα διακριτικά του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», διατυμπάνισαν ότι η «η Πρόληψη Σώζει!». Νωρίτερα, ξόρκισαν κάθε αρνητική σκέψη με μουσική και χορό, γυμναστική και τραγούδι.


«Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενισχύοντας περαιτέρω τις δομές του, αλλά και εντείνοντας τον αγώνα του για την πρόληψη στα θέματα Υγείας, ειδικά για την έγκαιρη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, δρομολογεί την εγκατάσταση στα Δημοτικά Ιατρεία του, επί της οδού Επταπυργίου, ενός σύγχρονου μαστογράφου τελευταίας τεχνολογίας που θα βρίσκεται στις υπηρεσίες όλων όσων τον χρειάζονται», δήλωσε επί τόπου ο Σίμος Δανιηλίδης. Την οργάνωση της συμμετοχής προετοίμασε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, που έδωσε εξαρχής το σύνθημα για συμμετοχή στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η κ. Αλεξιάδου γνωστοποίησε ότι «με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης αλλά και της κοινωνικής αλληλεγγύης, πραγματοποιούμε στη διάρκεια του Οκτωβρίου, που έχει οριστεί ως ο μήνας της πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού, δράσεις συναισθηματικής και ψυχολογικής στήριξης για νοσήσασες αλλά και δωρεάν προληπτικούς ελέγχους».


Στo 10ο Sail for Pink 2021 παρέστησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, που οργάνωσε την ομαδική μετακίνηση δεκάδων γυναικών από τη Νεάπολη στο χώρο της εκδήλωσης, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Σαουλίδης, ο τοπικός σύμβουλος Πεύκων Βασίλης Πολυτσίνος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών, Ρένα Αυγερινού, η δημοτική σύμβουλος, και αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ, Σοφία Ανδριανίδου, επικεφαλής και υπεύθυνη μετακίνησης πολυπληθούς αποστολής των μελών των ΚΑΠΗ, και οι τοπικές σύμβουλοι Συκεών Νικολέτα Κανίδου, Πεύκων Ιωάννα Ίτσιου, και Νεάπολης Ιωάννα Ζαφειρίου.


Τη συμμετοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών πλαισίωσαν τα τοπικά συμβούλια, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη των ΚΑΠΗ, εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, εργαζόμενοι παιδικών σταθμών, εκατοντάδες δημότες και δημότισσες κ.α. Ακόμα συμμετείχαν μέλη του σωματείου Τέχνης ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ, και των Συλλόγων: «Ποντιακός Πολιτιστικός Καλλιθέας Συκεών», η ‘Ποντιακή Εστία Νεάπολης’, «Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου», «ΕΣΤΙΑ», «Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», Σωματείο «Μονοπάτια και στόχοι», «Ένα παιδί κοιτάει τ’ άστρα», «Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Νεάπολης», «Σύλλογος Φίλων ατόμων με αναπηρία ΑλλάΖΩ», και η «ΕΔΟΜΑΚ».


Έμφαση στον προληπτικό έλεγχο


Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται κατά τον τρέχοντα μήνα της πρόληψης, η δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» οργανώνει «Δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού για ανασφάλιστες εξυπηρετούμενες», τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2021.


Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Κοινωνικό Φαρμακείο, Αγίου Στεφάνου 26, Νεάπολη, τηλ 2310514706.

Φωτογραφίες