Τηλεδιαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2023 του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Τηλεδιαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2023 του δήμου Νεάπολης-Συκεών

7 Οκτωβρίου 2022

Τηλεδιαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2023 του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., μέσω του διαδικτύου η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και ο κοινωνικός διάλογος με τους πολίτες και τους εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και φορέων

Μήνυμα-πρόσκληση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη για συμμετοχή των πολιτών στην «κορυφαία διαδικασία συνδιαμόρφωσης του μέλλοντος του τόπου μας»

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει να πρωτοπορεί δίνοντας «διαδικτυακό βήμα» στους πολίτες, πραγματοποιώντας και φέτος τη τηλεδιαβούλευση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ) για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Οικονομικού Έτους 2023 μέσω τηλεδιάσκεψης.


Έχοντας ήδη πραγματοποιηθεί δια ζώσης τις προηγούμενες ημέρες η διαβούλευση στις Δ.Ε. Πεύκων, Νεάπολης, Συκεών και Αγ. Παύλου, η διαδικτυακή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ) θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022, στις 6 μ.μ., με την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης να μετατρέπεται σε στούντιο. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιαβούλευσης της ΔΕΔ τα μέλη της, συνολικά 65 (εκπρόσωποι 49 τοπικών συλλόγων και φορέων και 16 πολίτες που αναδείχθηκαν από κλήρωση), καλούνται να επεξεργαστούν το προτεινόμενο σχέδιο Προϋπολογισμού (70.695.522,64 ευρώ) και Τεχνικού Προγράμματος (18.714.875,97 ευρώ) του 2023, να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, και να γνωμοδοτήσουν επί των προτεινόμενων σχεδίων, προκειμένου στη συνέχεια να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Να σημειωθεί ότι η διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διαδικασία που εμβάθυνε τον δημοκρατικό διάλογο καθώς στις δυο προηγούμενες η συμμετοχή των πολιτών κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Την περσινή διαδικασία παρακολούθησαν συνολικά 1.824 πολίτες, ενώ 141 άτομα έθεσαν ερωτήσεις, έκαναν σχόλια και κατέθεσαν τις προτάσεις τους μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Google Meet, facebook, Youtube Live, Website).


Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά αλλά και να συμμετέχουν στη διαδικασία της τηλεδιαβούλευσης της ΔΕΔ από όπου κι αν βρίσκονται, μέσω του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου (smartphone). Η παρακολούθηση και συμμετοχή είναι εφικτή μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους (links):


• Google Meet για ενεργή συμμετοχή με video και ήχο: https://meet.google.com/mnj-dath-ipr

• Σελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Facebook (live streaming video): https://www.facebook.com/dhmosneapolhsykewn

• Κανάλι YouTube του δήμου Νεάπολης-Συκεών (live streaming video): https://www.youtube.com/channel/UCt_mtbcjcYUuMh4GOKcQHUQ

• Περισσότερες πληροφορίες & live streaming video στην ιστοσελίδα www.e-diavoulefsi.gr


«Πιστοί στο ραντεβού με τον κοινωνικό διάλογο…»


Η πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville, έχει ως στόχο να ενισχύσει περαιτέρω το δημόσιο διάλογο και να διευκολύνει σημαντικά τον ενεργό ρόλο των πολιτών στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του δήμου, οι οποίοι μπορούν με εύκολο τρόπο να καταθέσουν τις ιδέες, τις προτάσεις αλλά και την κριτική τους.


«Ο δήμος μας, πιστός στο διαδικτυακό “ραντεβού” του με τους πολίτες, προσκαλεί όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή διαδικασία ανοικτού κοινωνικού διαλόγου, διάδρασης, επικοινωνίας και σχεδιασμού για το μέλλον της πόλης μας. Έλα και εσύ να καταθέσεις τη γνώμη, τις ιδέες, τις προτάσεις, αλλά και την κριτική σου, για να κάνουμε μαζί τον δήμο Νεάπολης-Συκεών ακόμα καλύτερο», επισημαίνει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


«Ο δήμος μας δίνει βήμα στους πολίτες, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Τώρα, μπορείς κι εσύ με εύκολο τρόπο να αποκτήσεις ενεργό ρόλο στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του δήμου μας, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων μας», προσθέτει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές.


Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών το 2020 κατέστη ο πρώτος δήμος πανελλαδικά που έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν ζωντανά και να συμμετάσχουν διαδικτυακά στις κορυφαίες διαδικασίες του κοινωνικού διαλόγου, ενώ κατέκτησε και το Χάλκινο Βραβείο των Best City Awards 2020 στην ενότητα «Εφαρμογή ηλεκτρονικής διαβούλευσης για σημαντικές αποφάσεις και σχέδια». Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς η συνολική συμμετοχή των πολιτών ήταν κατά μέσο όρο 20 φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους διαβούλευσης.


Ο ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, συνεχίστηκε με επιτυχία στις τηλε-διαβουλεύσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2022, αλλά και στις τηλε-διαβουλεύσεις για το Έργο «Νέα Πόλη» και για την ανάπλαση του Δημοτικού Άλσους Συκεών (Δενδροφυτεία).