«Όλοι είμαστε μια παρέα…»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Όλοι είμαστε μια παρέα…»

4 Απριλίου 2022

«Όλοι είμαστε μια παρέα…»

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Με πρωταγωνιστές τους νέους και τις νέες των ΚΔΑΠμεΑ και τα παιδιά του ΚΔΑΠ Νεάπολης

Το μήνυμα ότι «όλοι είμαστε μια παρέα», που δεν κινδυνεύει από τη διαφορετικότητα, αλλά αντίθετα ενισχύεται από αυτήν, και ότι όλοι αποτελούμε ένα κομμάτι του παζλ των ανθρώπινων σχέσεων και της κοινωνίας, απλώθηκε σα φωτεινό σύννεφο στον ουρανό, σηματοδοτώντας έτσι την ολοκλήρωση της όμορφης και πολυδιαδραστικής εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσαν τα ΚΔΑΠμεΑ Νεάποληγς-Συκεών και τα ΚΔΑΠ Νεάπολης.


Αυτή πραγματοποιήθηκε στο 10ο Δημ. Σχολείο Νεάπολης την περασμένη Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου), παρουσία του προέδρου της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη, των δημοτικών συμβούλων Ειρήνης Καγιαμπίνη (και αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ), της Σοφίας Ανδριανίδου (και αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ) και της Σοφίας Ασβεστά, όπως επίσης και τοπικών συμβούλων.


Η εκδήλωση, με σύνθημα «Γίνει και συ ένα κομμάτι του παζλ», περιελάμβανε διαδραστική αφήγηση ιστορίας, εικαστικά δρώμενα και παιχνίδια διασκέδασης από τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ. Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες αλληλεπέδρασαν, έπαιξαν και συνεργάστηκαν, μα πάνω απ’ όλα γνώρισαν τον αυτισμό. Η δράση ολοκληρώθηκε αφήνοντας μπλε μπαλόνια στον ουρανό με μηνύματα αγάπης, αποδοχής, θαυμασμού και φιλίας.

Φωτογραφίες