Εύσημα από την ηγεσία της Πυροσβεστικής στον δήμο Νεάπολης-Συκεών για την ετοιμότητα και τον εξοπλισμό του δήμου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Εύσημα από την ηγεσία της Πυροσβεστικής στον δήμο Νεάπολης-Συκεών για την ετοιμότητα και τον εξοπλισμό του δήμου

6 Απριλίου 2022

Εύσημα από την ηγεσία της Πυροσβεστικής στον δήμο Νεάπολης-Συκεών για την ετοιμότητα και τον εξοπλισμό του δήμου

Πολύωρη σύσκεψη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

♦ Κ. Δαδούδης: Επαναβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων ♦ Σ. Δανιηλίδης: Με το Πυροσβεστικό Σώμα μάς ενώνουν κοινοί στόχοι

Την ευκαιρία να εξάρει για άλλη μια φορά τον εξοπλισμό και την αντιπυρική ετοιμότητα του δημοτικού μηχανισμού στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών πρόσφερε στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ν.Θεσσαλονίκης η χθεσινή συνάντηση-σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, και με θέμα την προστασία του δάσους του Σέιχ-Σου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν.Θεσσαλονίκης αρχιπύραρχος Κώστας Δαδούδης, συνοδευόμενος από τους αξιωματικούς-στελέχη του Γραφείου Επιχειρήσεων και Διοίκησης αντιπυράρχους Κωνσταντίνο Τσαπόγα και Τριαντάφυλλο Κοντονικόλα, συμμετείχε στην χθεσινή προγραμματισμένη σύσκεψη στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη. Παρόντες και οι αντιδήμαρχοι Θόδωρος Κυζιρίδης (Διαχείρισης Απορριμμάτων) και Στέλιος Γκατζές (Τεχνικών Έργων), Τάσος Τσακιρίδης (Πολιτικής Προστασίας), ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Μηνάς Μοναστηρίδης και Πρασίνου Ειρήνη Καλάκου.


Κατά τη συνάντηση, κατά την οποία ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι παρουσίασαν αναλυτικά τον μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει ο δήμος, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η στενή συνεργασία των δύο φορέων, με τον διοικητή κ. Δαδούδη να εξαίρει την εικόνα που έχει ο δήμος στον τομέα της προστασίας του δάσους και της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.


«Υπήρξε σύμπνοια απόψεων και φυσικά από την πλευρά μας εξήραμε όλες τις ενέργειες, προθέσεις και τις δράσεις του δήμου και του δημάρχου πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση, γιατί διαπιστώσαμε την ευαισθησία του δημάρχου και των συνεργατών του στην πρόληψη και την προστασία του φυσικού πλούτου που διαθέτει και έχει υπό την προστασία του ο δήμος», δήλωσε ο αρχιπύραρχος Κ. Δαδούδης. Όπως επισήμανε, «φυσικά για άλλη μια φορά διαπιστώθηκαν οι στενοί δεσμοί συνεργασίας που διατηρούμε και όπου διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την εγρήγορση που πρέπει να μας διακρίνει και να μας διέπει ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στον επιδιωκόμενο στόχο και σκοπό που είναι κοινός και για τους δύο φορείς την προστασία του φυσικού πλούτου και του δάσους που ανήκει στον δήμο».


Ειδική αναφορά ο κ. Δαδούδης έκανε στην εθελοντική ομάδα της ΕΔΟΜΑΚ και του εξοπλισμού που διαθέτει ο δήμος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει ξεκάθαρες προθέσεις και ξεκάθαρες δράσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι. Επαναβεβαιώθηκε πάλι και η αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων με τις οποίες συνεργάζεται ο δήμος, αλλά και των εργαλείων και των υλικών των μηχανημάτων που έχει στη διάθεσή του».


«Δείχνει την ευαισθησία του…»


Η επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών καταγράφηκε και σήμερα το πρωί, με αφορμή το τραγικό γεγονός στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», όπου υπήρξε και θύμα. Από την πρώτη στιγμή της έκρηξης της πυρκαγιάς, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης επικοινώνησε άμεσα με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θέτοντας στη διάθεσή της μηχανικό εξοπλισμό και προσωπικό, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πρόθεση να παρέμβει ομάδα του δήμου, κάτι που δεν χρειάστηκε τελικά να γίνει, όπως μας είπε ο διοικητής κ. Δαδούδης.


«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο κ. Δανιηλίδη. Η προσφορά του δήμου να συνδράμει το έργο μας δείχνει την ευαισθησία του δημάρχου σε τέτοια ζητήματα, και πόσο μάλλον όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, όπως σε ένα νοσοκομείο. Αντιλήφθηκε γρήγορα τη σοβαρότητα της κατάστασης και με τα μέσα που διαθέτει ο δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει. Τον ευχαριστήσαμε πάρα πολύ και για την προσφορά και για τη διάθεση», δήλωσε ο αρχιπύραρχος Κώστας Δαδούδης.


Σχολιάζοντας τις αλλεπάλληλες και διαδοχικές παρεμβάσεις του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη για την κακή κατάσταση της λεωφόρου Γεωργίου Παπανικολάου, είπε ότι «έχει απόλυτο δίκαιο», καθώς πρόκειται για μια «φορτωμένη προβληματική οδό, όπως είναι αυτή η λεωφόρος, που πάντα δυσκολεύει το έργο το δικό μας αλλά γενικά των Οργανισμών που έχουν να κάνουν με την παροχή βοήθειας προς τους πολίτες, ή γενικά με φορείς που ασχολούνται με την άμεση επέμβαση».

«Με το Πυροσβεστικό Σώμα μάς συνδέουν κοινοί και μεγάλοι στόχοι που αφορούν την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σου, αυτού του μοναδικού πνεύμονα ζωής, μας ενώνει ο αγώνας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τις καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Δεν μπορεί παρά η συνεργασία μας να είναι στενή και να γίνεται όλο και περισσότερο αποτελεσματικότερη προς όφελος όλων. Ήμασταν, και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θέτοντας πάντα στη διάθεσή της όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το προσωπικό για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, είτε εντός των ορίων του νομού μας είτε εκτός σε άλλες περιοχές, όπου ζητηθεί, όπως έγινε αλλεπάλληλες φορές στο παρελθόν», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Να σημειωθεί, ότι –σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Κυζιρίδης, ο δήμος διαθέτει, και μάλιστα σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας:


• πέντε πυροσβεστικά οχήματα τύπου 4Χ4 με δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων,

• δύο καινούρια καδοπλυντήρια με δυνατότητα μεταφοράς 4 κ.μ. νερού, που είναι εξοπλισμένα με μάνικα μήκους 50 μ. για ρίψη νερού,

• ένα βυτίο τύπου 4Χ4 με δυνατότητα μεταφοράς 8κ.μ. νερού, που είναι εξοπλισμένο με μάνικα μήκους 50 μ. και κανονάκι πυρόσβεσης,

• ένα πυροσβεστικό όχημα τύπου Stayer πλήρως ανακατασκευασμένο χωρητικότητας 5 κ.μ. νερού με μάνικα μήκους 50 μ. και κανονάκι πυρόσβεσης,

• δύο ανατρεπόμενα φορτηγά για μεταφορά υλικών, από τα οποία το ένα διαθέτει γερανό,

• ένα ολοκαίνουριο ανατρεπόμενο φορτηγό με γερανό και αυτόματη αρπάγη για απομάκρυνση μεγάλων όγκων υλικών από τα σημεία ανάγκης, και

• ένα μηχάνημα έργου (διαβολάκι).

Φωτογραφίες