Σε νέους σύγχρονους και άνετους χώρους το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών και τα δημοτικά ιατρεία

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σε νέους σύγχρονους και άνετους χώρους το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών και τα δημοτικά ιατρεία

8 Απριλίου 2022

Σε νέους σύγχρονους και άνετους χώρους το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών και τα δημοτικά ιατρεία

Αναβαθμισμένη η εξυπηρέτηση των πολιτών στο νέο πολυώροφο κτίριο του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου επί της Επταπυργίου 72Α στις Συκιές

Το κτίριο αναπτύσσεται σε εννέα ορόφους

Σε ένα νέο περιβάλλον εξυπηρετούνται πλέον τα χιλιάδες μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά τη μετακόμισή του από τον ενοικιαζόμενο έως σήμερα χώρο του στο νέο σύγχρονο πολυώροφο κτίριο του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου.


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και τον εξοπλισμό του νέου κτιρίου σε ότι αφορά τις πρώτες υποδομές, το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και τα Δημοτικά Ιατρεία λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα στον 1ο όροφο επί της Επταπυργίου 72Α. Να σημειωθεί ότι για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία της κοινωνίας από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, η είσοδος στους χώρους επιτρέπεται μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους, με τον έλεγχο να γίνεται στην είσοδο του κτιρίου.


«Η ναυαρχίδα του δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σταδιακά τίθεται στην υπηρεσία των συμπολιτών μας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στην κοινωνία, και ιδιαίτερα στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όχι μόνο πολλαπλασιάζονται αλλά κυρίως αναβαθμίζονται ποιοτικά. Τα μέλη του ΚΑΠΗ και οι ωφελούμενοι του προγράμματος ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’ εξυπηρετούνται πλέον σε ένα διαφορετικό και αναβαθμισμένο περιβάλλον, το οποίο αποτελεί τιμή για τους εξυπηρετούμενους και τους εργαζόμενους στο κτίριο αυτό. Ο αγώνας μας, όμως, συνεχίζεται για να φτάσουμε στον μεγάλο μας στόχο που είναι η λειτουργία του ως ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.


Όπως διευκρινίζει, ο αγώνας εστιάζεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπ. Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με «σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικεί τη συμπερίληψη σε αυτό των ομόφωνων αποφάσεων των συνεδρίων της ΚΕΔΕ για τη νομική κατοχύρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δήμους και τη συμβασιοποίησή τους με τον ΕΟΠΥΥ».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός χαιρετίζει με ικανοποίηση την έναρξη της λειτουργίας του Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών στις νέες τους εγκαταστάσεις, τονίζοντας ότι «οι προσπάθειες εντατικοποιούνται πλέον για τον σταδιακό εξοπλισμό των χώρων και των ιατρείων με σύγχρονα μηχανήματα».


Να σημειωθεί ότι το κτίριο αναπτύσσεται σε εννέα ορόφους, διαθέτοντας, εκτός από τους χώρους των γραφείων, αμφιθέατρο εκδηλώσεων και χώρο στάθμευσης ασθενοφόρων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, μαζί με τον εξοπλισμό, ανέρχεται στα 7,32 εκατ. ευρώ, ο οποίος καλύπτεται εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο. Στον πρώτο όροφο στεγάζονται πλέον ιατρικές υπηρεσίες, κοινωνικές υπηρεσίες, το Β΄ ΚΑΠΗ, το «Βοήθεια στο Σπίτι» και σύντομα το Γ΄ ΚΗΦΗ Συκεών, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία ιατρικών εργαστηρίων.

Φωτογραφίες