«Σε ταξίδι αλαργινό…»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Σε ταξίδι αλαργινό…»

3 Μαΐου 2022

«Σε ταξίδι αλαργινό…»

Με συναυλία του Δημοτικού Ωδείου ανοίγει μεθαύριο, Πέμπτη 5 Μαΐου, ο κύκλος των εκδηλώσεων του δήμου Νεάπολης-Συκεών τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί και θα κλείσει το Σάββατο 18 Ιουνίου

Με την Μουσική παράσταση «Σε ταξίδι αλαργινό» από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών ανοίγει μεθαύριο, Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, στις 8.30 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, ο ευρύς κύκλος των πλούσιων πολιτισμικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με ελεύθερη είσοδο, τιμώντας και αναδεικνύοντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022).


Στην εναρκτήρια αυτή εκδήλωση, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Μπουλούση, η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών θα μας ταξιδέψει σε γνωστές μελωδίες αφιερωμένες στις Αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού, με τις ερμηνείες της Μαρίας Κουβακλή και τις ενορχηστρώσεις του Πάνου Κοσμίδη.


Ακολουθούν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, στις 7:30 μ.μ., τα εγκαίνια της Έκθεσης «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ιχνηλατώντας την Ιστορία» όπου θα παρουσιαστεί μία εντυπωσιακή συλλογή καρτ ποστάλ, φωτογραφιών, εφημερίδων και σπάνιων ιστορικών ντοκουμέντων από το αρχείο του συγγραφέα-ερευνητή Κώστα Νίγδελη. Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Προσφύγων, στην Πολιτιστική Γειτονιά Συκεών, έως τις 25 Μαΐου 2022.


Λίγες μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 6 μ.μ., ξεκινά ο διαδικτυακός κύκλος μαθημάτων-διαλέξεων στο πλαίσιο του ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου από διακεκριμένους ιστορικούς-καθηγητές, φιλοδοξώντας να φωτίσει όλες τις πτυχές της ιστορίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα γεγονότα της εποχής και τους ίδιους τους ανθρώπους, που ξεριζώθηκαν από τις γενέθλιες πατρίδες τους και πήραν το δρόμο της προσφυγιάς.


Τα μαθήματα-διαλέξεις του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθούν, έως και τη Δευτέρα 30 Μαΐου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom, με ελεύθερη συμμετοχή και παρακολούθηση των ενδιαφερόμενων πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση lepneapolis.sikeon@gmail.com προκειμένου να λάβουν τον σύνδεσμο για να τις παρακολουθήσουν.


Την ίδια ώρα συνεχίζεται το πρόγραμμα των διαδραστικών ιστορικών περιπάτων σε ιστορικά και προσφυγικά μονοπάτια για τους μαθητές όλων των σχολείων του δήμου.


Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί και θα κλείσει το Σάββατο 18 Ιουνίου με τη Μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση του SYKIESfest «Ό,τι απέμεινε στη μνήμη…» , με τη συμμετοχή πλήθους πολιτιστικών φορέων του δήμου, σε κείμενα του συγγραφέα-ερευνητή Κώστα Νίγδελη και σκηνοθεσία της Ιωάννας Γεωργαντά και του Θανάση Καλτσίκα.

Φωτογραφίες