Κατεδάφιση αυθαιρέτου κτίσματος για τη διάνοιξη οδού

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Κατεδάφιση αυθαιρέτου κτίσματος για τη διάνοιξη οδού

20 Μαΐου 2022

Κατεδάφιση αυθαιρέτου κτίσματος για τη διάνοιξη οδού

Σε εξέλιξη δυο νέες μεγάλες τεχνικές παρεμβάσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Από τα Πεύκα ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου ανάπλασης και δημιουργίας κλιμάκων και πεζοδρόμων

Στις ράγες της καθολικής διάνοιξής του μπήκε ένας ακόμη δρόμος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για την οδό Αναστασιάδη στη Δ.Ε. Συκεών, η οποία επί χρόνια παρέμεινε κλειστή και αδιαμόρφωτη εξαιτίας της ύπαρξης αυθαίρετου κτίσματος εντός των ρυμοτομούμενων ορίων.


Μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών εκκρεμοτήτων, το αποτέλεσμα των οποίων δικαίωσε τη δημοτική Αρχή με την οριστική αποβολή των καταπατητών, δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να συντελεστεί άμεσα η κατεδάφιση του περίπου 40 τ.μ. κτίσματος και να προωθηθούν οι διαδικασίες για τον καθαρισμό του χώρου και την προώθηση της μελέτης για τη δημοπράτηση του έργου της διάνοιξης και διαμόρφωσης της οδού, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.


Έτσι, τα σκαπτικά μηχανήματα πήραν θέση κατεδαφίζοντας το αυθαίρετο κτίσμα και καθαρίζοντας τον χώρο, για να ακολουθήσει η απομάκρυνση των μπαζών. Στον χώρο βρέθηκε και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, επιθεωρώντας τις εργασίες που εξελίσσονται υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Στέλιου Γκατζέ.


Να σημειωθεί ότι η οδός Αναστασιάδη, στην περιοχή Τειχών (Γληνού) όπου βρίσκεται το 2ο ΓΕΛ Συκεών και πρόκειται να ανεγερθεί το ΕΠΑΛ Συκεών, έχει ήδη διανοιχτεί σε ένα μεγάλο τμήμα της και υπολείπεται το τμήμα από το ύψος της οδού Σκιάθου μέχρι την οδό Μεσολογγίου, στο ύψος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών.


Κλίμακες στα Πεύκα


Στο μεταξύ, στον δήμο Νεάπολης-Συκεών ξεκίνησαν και οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου διαμόρφωσης, ανάπλασης και ηλεκτροφωτισμού κλιμάκων και πεζοδρόμων. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο, και αφορά συνολικά 22 κλίμακες (σκαλοπατάκια), πεζόδρομους και πεζοδρόμια στις Δ.Ε. Συκεών, Πεύκων και Αγ. Παύλου, όπου θα φυτευτούν συνολικά 140 νέα μεγάλα δένδρα και 366 θάμνοι και καλλωπιστικά φυτά, ενώ θα τοποθετηθούν καθιστικά παγκάκια και χαλύβδινος σκελετός στάθμευσης ποδηλάτων.


Η εκτέλεση του έργου ξεκίνησε από τη Δ.Ε. Πεύκων, και συγκεκριμένα από τον περιβάλλοντα χώρο του νέου 2ου Γυμνασίου Πεύκων στην περιοχή Βυζάντιο, η κατασκευή του οποίου έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να λειτουργήσει με τη νέα σχολική περίοδο 2022-2023.


Στον χώρο βρίσκονται τα ειδικά συνεργεία ξεκινώντας με τις χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση και κατασκευή των πεζοδρομίων-κλιμάκων με στόχο την ασφαλή προσέγγιση στο κτίριο και την κίνηση μαθητών και περιοίκων.

Φωτογραφίες