Νέα παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Νέα παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό

26 Μαΐου 2022

Νέα παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό

Τρία ημιφορτηγά μετέφεραν στη ΔΕΘ τα πακέτα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης που πρόσφεραν οι πολίτες του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Παραδόθηκε στους εκπροσώπους της ουκρανικής κοινότητας στην Θεσσαλονίκη

Με την παράδοση και της δεύτερης μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από τις προσφορές των πολιτών ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επαναβεβαίωσε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς τον ουκρανικό λαό, που συνεχίζει να βιώνει σκληρές συνθήκες πολέμου εξαιτίας της συνεχιζόμενης στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στο ανεξάρτητο κράτος τους, την Ουκρανία.


Με μία διπλή αποστολή, σήμερα, Πέμπτη 26, και χθες, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, τρία ημιφορτηγά μετέφεραν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ συνολικά 76 κιβώτια (846 τεμάχια-συσκευασίες) ειδών ξηράς τροφής, ειδών υγιεινής και καθαριότητας, όπως επίσης και φαρμακευτικού υλικού.


Η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στους εκπροσώπους της ουκρανικής κοινότητας στην Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συγκινημένοι εξέφρασαν «θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση του δήμου και στους πολίτες του δήμου Νεάπολης-Συκεών».


«Η ανθρωπιστική κρίση που δυστυχώς συνεχίζει να πλήττει τον ουκρανικό λαό, μετά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην ανεξάρτητη χώρα του, είναι μεγάλη, όσο εξελίσσεται ο πόλεμος θα γίνεται βαθύτερη και οι ανάγκες θα πολλαπλασιάζονται με τραγικούς ρυθμούς. Αυτό που κάνουν οι συμπολίτες μας, προσφέροντας από το υστέρημά τους αναγκαία είδη πρώτης ανάγκης, είναι τόσο σημαντικό που αξίζουν να τους συγχαρούμε. Ο καθένας με τον τρόπο και τις δυνατότητές τους, αλλά και όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε ισχυρά μηνύματα αλληλεγγύης στα αδέλφια μας στην Ουκρανία. Κι ας μη ξεχνάμε ότι στη χώρα αυτή ζουν Έλληνες αδέλφια μας, και ιδιαίτερα στην Οδησσό και στη Μαριούπολη», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας πρόσκληση «στο λαό του δήμου μας να σταθεί αλληλέγγυος με κάθε τρόπο προς τον ουκρανικό λαό και «να καταδικάζει τον πόλεμο και την εισβολή της Ρωσίας με κάθε ευκαιρία».

Φωτογραφίες