Έως την Πέμπτη 30 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Έως την Πέμπτη 30 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής

30 Μαΐου 2022

Έως την Πέμπτη 30 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Πρόσκληση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στους πολίτες για συμμετοχή στη «δυναμική φιλοπεριβαλλοντική πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών»

Είναι ο 16ος Διαγωνισμός για το Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο

Με στόχο να δοθεί περισσότερος χρόνος στους ενδιαφερόμενους για την καλύτερη προετοιμασία τους, αλλά και για την προσφορά της δυνατότητας να συμμετάσχουν ακόμη περισσότεροι πολίτες, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχώρησε σε παράταση της περιόδου για τις δηλώσεις συμμετοχής στον Διαγωνισμό για το «Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο», που διοργανώνει το Τμήμα Περιβάλλοντος.


Πρόκειται για τη διοργάνωση του 16ου Διαγωνισμού, του μεγάλου φιλοπεριβαλλοντικού θεσμού που επανέρχεται μετά από απουσία ετών. Σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι δημότες και οι κάτοικοι στον δήμο υποβάλλοντας την αίτησή τους έως και την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022.


Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «η παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής κρίθηκε αναγκαία καθώς το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας είναι μεγάλο και απαιτούνταν περισσότερος χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία τους». «Επιδίωξή μας είναι να παροτρύνουμε και να πείσουμε χιλιάδες συμπολίτες μας, με τη συνδρομή και τη βοήθεια και του δήμου, να πρασινίσουν τις ταράτσες τους, τα σπίτια τους και τα προκήπιά τους. Τα λίγα αυτά τετραγωνικά μέτρα που θα προσθέσει η κάθε οικογένεια στον δικό της χώρο, αθροιζόμενα σε όλο το δήμο, μαζί με το δημοτικό δημόσιο χώρο πρασίνου, μπορούν να προσφέρουν επιπλέον χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής μας προς όφελος της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με την αύξηση του πρασίνου και τον περιορισμό του φαινομένου των αιωρούμενων καρκινογόνων μικροσωματιδίων», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν «σ’ αυτή τη δυναμική πρωτοβουλία του δήμου για τη βελτίωση του μικροκλίματος».


Ο διαγωνισμός


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους έως και την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από τριμελή επιτροπή, ενώ στους πέντε πρώτους ανά κατηγορία θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και συμβολικά δώρα από τον δήμο για τη φροντίδα και περιποίηση των χώρων πρασίνου, καθώς, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «δυστυχώς η νομοθεσία δεν προβλέπει οικονομικά βραβεία, κάτι που ζητάμε να αλλάξει».


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:


• στο email prasino2022@gmail.com δηλώνοντας τα στοιχεία της απαιτούμενης φόρμας (από την ιστοσελίδα του δήμου)

• τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2313 502274 – 2313 502221 από τις 8 π.μ. έως 2 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες

• συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και κατάθεσή της στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και στα Δημοτικά Καταστήματα (Ελ. Βενιζέλου 125-Νεάπολη, Ειρήνης 19- Πεύκα, Ηπείρου 9–Άγιος Παύλος)

• κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή Novoville από το Google Play ή το App Store και επιλέγοντας το δήμο Νεάπολης-Συκεών. Στη συνέχεια:

-Πατούμε «Νέα Αναφορά»

-Δηλώνουμε στο χάρτη την τοποθεσία

-Επιλέγουμε την κατηγορία «Πράσινο μπαλκόνι-ταράτσα-κήπος»

-Ανεβάζουμε μία φωτογραφία από τα φυτά σας

Φωτογραφίες