«Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις»

2 Ιουνίου 2022

«Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις»

Επιστολή-μήνυμα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη στους υποψήφιους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

«Ο δήμος μας θα παραμείνει σύμμαχος και συνοδοιπόρος»

Στο πλευρό των υποψηφίων μαθητριών και μαθητών που ρίχνονται στη μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων, διεκδικώντας την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, βρίσκεται ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.


Με επιστολή του που απέστειλε προς όλους τους υποψήφιους και υποψήφιες εκφράζει τις ευχές του για «καλή επιτυχία» στους στόχους που έθεσαν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο δήμος μας θα παραμείνει σύμμαχος και συνοδοιπόρος και στα φοιτητικά σου χρόνια αλλά και στη μετέπειτα πορεία σου, στην αναζήτηση εργασίας αλλά και σε ο,τιδήποτε χρειαστείς». Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:


«Αγαπημένο μας παιδί,


»Η κρίσιμη περίοδος των Πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έφτασε και σου ευχόμαστε από καρδιάς να καταφέρεις με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση να αξιοποιήσεις και να δικαιώσεις τους κόπους και τις θυσίες σου, ώστε να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου.

»Νέοι στόχοι, μία νέα πορεία ζωής και ένας καινούργιος κύκλος γνώσεων και εμπειριών είναι έτοιμοι να ανοιχτούν μπροστά σου. Πίστεψε, λοιπόν, στον εαυτό σου και στη δύναμη και την ικανότητά σου να πετύχεις αυτό που προσδοκάς, καταβάλλοντας με υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία την προσπάθειά σου μέχρι την τελευταία στιγμή. Διεκδίκησε τα όνειρά σου με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου.


»Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό σταυροδρόμι για την μετέπειτα διαδρομή σου. Να είσαι σίγουρη/ος όμως ότι δεν θα είναι το μοναδικό στη ζωή σου. Εξάλλου, η ζωή ολόκληρη είναι ένας διαρκής καθημερινός αγώνας, οι εξετάσεις καθημερινές και αυτό που μετράει είναι να ξέρεις και να έχεις τη δύναμη να συνεχίζεις.


»Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εξετάσεων, εμείς είμαστε περήφανοι για σένα, την έντιμη και σκληρή προσπάθειά σου, με σταθερή την επιθυμία να ανοίξεις χωρίς δισταγμό τα φτερά σου και να στρέφεις πάντα το ενδιαφέρον σου σε ορίζοντες που εσύ θα επιλέγεις. Η παιδεία, άλλωστε είναι μια συνεχής διαδικασία εμβάθυνσης στο ‘‘ταξίδι’’ της γνώσης και καλλιέργειας της προσωπικότητας. Πιστεύουμε απόλυτα σε σένα και στην ικανότητά σου να πετύχεις αυτό που προσδοκάς.


»Οι ευχές και οι σκέψεις μας είναι πάντα κοντά σου, όπως δίπλα σου προσπαθούσαμε να βρισκόμαστε σε κάθε βήμα της σχολικής σου ζωής, διευκολύνοντας την σχολική σου καθημερινότητα, δημιουργώντας τις καλύτερες συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον, με νέες εγκαταστάσεις, όμορφα κτίρια, καινούργιες αυλές, εξοπλισμένους χώρους εργαστηρίων. Το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων που ανοίγει τον προσεχή Σεπτέμβριο, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της σταθερής μας επιλογής για σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, πλήρως εξοπλισμένες, με χώρους Πολιτισμού και Αθλητισμού.


»Με τέτοια έργα στηρίζουμε και αναβαθμίζουμε τη Δημόσια Εκπαίδευση στον δήμο μας, ενώ παράλληλα, φροντίζουμε σταθερά, μέσα από πρωτοπόρα προγράμματα να προσφέρουμε σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ευκαιρίες πολιτιστικής Παιδείας και έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπεις τη ζωή, μέσα από τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Άλλωστε, είναι γνωστή η πεποίθηση που μας καθοδηγεί, ότι η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου μας.


»Ο δήμος μας θα παραμείνει σύμμαχος και συνοδοιπόρος και στα φοιτητικά σου χρόνια αλλά και στη μετέπειτα πορεία σου, στην αναζήτηση εργασίας αλλά και σε ο,τιδήποτε χρειαστείς.


»Ζητάμε από σένα να είσαι ήρεμος και δυνατός και ευχόμαστε καλή δύναμη και στους γονείς σου, οι οποίοι μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες σου, προσδοκώντας το καλύτερο για το μέλλον σου και στηρίζοντας κάθε επιλογή σου.


»Σου ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία με ψυχραιμία και θετική σκέψη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»!