Επιθεώρηση στα μεγάλα έργα του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Επιθεώρηση στα μεγάλα έργα του δήμου Νεάπολης-Συκεών

7 Ιουνίου 2022

Επιθεώρηση στα μεγάλα έργα του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Στο τελικό στάδιο το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στα εργοτάξια του δήμου Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων

Επί τόπου επιθεώρηση σε δύο από τα έργα που εξελίσσονται στον δήμο Νεάπολης-Συκεών πραγματοποίησε ο Σίμος Δανιηλίδης. Ένα από τα σημαντικότερα, αλλά και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, είναι το 2ο γυμνάσιο Πεύκων.


«Τα έργα προχωράνε ταχύτατα, το σχολικό συγκρότημα θα είναι έγκαιρα έτοιμο για να παραδοθεί προς χρήση στους μαθητές του δήμου. Το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων, για το οποίο ο δήμος έχει καταβάλλει ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια, είναι ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα κι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μορφή και τη λειτουργικότητα του. Οι δημότες γονείς και οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι απόλυτα εξασφαλισμένη η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, μέσα κι έξω από το συγκρότημα. Επίσης, δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην προσαρμογή του κτιριακού συμπλέγματος στον περιβάλλοντα χώρο. Εξαιτίας της θέσης του, δίπλα στο δάσος, η δενδροφύτευση που θα γίνει θα είναι τόσο προσεγμένη, που το συγκρότημα θα εναρμονιστεί απόλυτα με το περιβάλλον», είπε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Ο προϋπολογισμός κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος φτάνει στα 7.836.300 ευρώ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ. Η διευθέτηση και σχηματοποίηση του περιβάλλοντα χώρου είναι ξεχωριστό έργο, το οποίο καλύπτεται από το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022, του Ταμείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Τρείς αντιδήμαρχοι με αρμοδιότητα στην κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου ήταν παρόντες στην επιθεώρηση: Παρή Γενίτσαρη (Περιβάλλοντος και Πρασίνου), Στέλιος Γκατζές (Τεχνικών Έργων), Μιχάλης Βουλγαρίδης (Παιδείας και Διοικητικών Υπηρεσιών).


«Το κτιριακό συγκρότημα είναι πλήρες, η χάραξη των γύρω οδών έχει ολοκληρωθεί κι όταν τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι η διευθέτηση του περιβάλλοντα χώρου, όλα θα είναι έτοιμα. Υπάρχει, όμως, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: ο στοιχειώδης εξοπλισμός των τάξεων θα μας δοθεί από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, όμως, αρνείται να χρηματοδοτήσει τον εξειδικευμένο εξοπλισμό μερικών τμημάτων. Οπότε εμείς ως δήμος, έχοντας ολοκληρωμένη μελέτη των αναγκών, αναζητούμε στον ιδιωτικό τομέα τη στήριξη που χρειαζόμαστε. Αισιοδοξώ πως θα γίνει και αυτό, οπότε το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων τον Σεπτέμβρη θα είναι πλήρες», είπε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης.


«Το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων, η ανέγερση του οποίου συντελέστηκε με ταχύτατους ρυθμούς, θέλουμε να αποτελέσει –εκτός από ένα πρότυπα κατασκευασμένο σχολείο- και έναν θύλακα πρασίνου, ζωτικής σημασίας, για τη σχολική κοινότητα και τη γειτονιά. Σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζεται στοχευμένα η αύξηση των φυτεύσεων στο ίδιο το σχολείο αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του» υπογράμμισε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη.


Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, με το ίδιο κλιμάκιο, επιθεώρησε και την πρόοδο των έργων ανακατασκευής της σκάλας που ενώνει την οδό Ειρήνης με την οδό Σουλίου, ακριβώς απέναντι από το πρώην δημαρχείο Πεύκων. «Είναι μια κλίμακα που χρησιμοποιείται συνεχώς από τους περίοικους, αλλά μετά από τόσα χρόνια χρειαζόταν η αναμόρφωσή της, για να είναι και πάλι ασφαλής αλλά και να μην προκαλεί η κατασκευή μια εικόνα εγκατάλειψης και προχειρότητας. Αυτό που φτιάχνεται εδώ δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που τόσα χρόνια βλέπαμε», τόνισε ο Σίμος Δανιηλίδης.


Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2022, προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, εξ ολοκλήρου καλυπτόμενο από το Ταμείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων έργα κατασκευής και ανάπλασης πάρκων, κλιμακωτών βαθμίδων και άλλων παρεμβάσεων –όλων προς όφελος του πολίτη.

Φωτογραφίες