Διανομή τροφίμων σε άνεργους και άπορους

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Διανομή τροφίμων σε άνεργους και άπορους

8 Ιουνίου 2022

Διανομή τροφίμων σε άνεργους και άπορους

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών υλοποιεί και στηρίζει την προσπάθεια ενίσχυσης των πολιτών

Αναδιανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΚΕΑ και ΤΕΒΑ μεθαύριο στα Πεύκα

Μια ακόμη ενέργεια στήριξης των αδύναμων πολιτών πραγματοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Μεθαύριο, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, θα δοθούν στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ τρόφιμα και η διανομή θα γίνει στην περιοχή των Πεύκων, Ελλησπόντου 15 και Δαρδανελίων 2, από τις 9.00 π.μ. ως τη 1 μ.μ.


Τα προϊόντα δίνονται σε δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους). Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν συσκευασμένες τις ποσότητες τροφίμων που τους αναλογούν. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται δημητριακά, όσπρια, γαλακτοκομικά προϊόντα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα.


«Οι ηλικιωμένοι και οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι είναι μόνοι τους αλλά ότι έχουν στο πλευρό τους τον δήμο και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του» είπε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Η διανομή των τροφίμων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, μέσω του Υπουργείου Εργασίας και έχει ως συντονιστή και εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το ΑΜΚΑ τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθουν οι δικαιούχοι, ο εκπρόσωπός τους θα πρέπει να διαθέτει σχετική εξουσιοδότηση.


Η αναδιανομή αφορά σε αδιάθετα τρόφιμα και αφορούν σε περίπου 330 οικογένειες, με τρία μέλη και πάνω, ενώ στις 27, 28 και 29 Ιουνίου θα γίνει κανονική διανομή ΤΕΒΑ με νωπά προϊόντα για όλους τους δικαιούχους.