«Η Μαριούπολη εν καιρώ ειρήνης και πολέμου»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Η Μαριούπολη εν καιρώ ειρήνης και πολέμου»

8 Ιουνίου 2022

«Η Μαριούπολη εν καιρώ ειρήνης και πολέμου»

Έκθεση φωτογραφίας στην Αίθουσα Τέχνης Νεάπολης του δήμου Νεάπολης-Συκεών με έργα δυο φωτορεπόρτερ

Εγκαινιάζεται αύριο, Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 8 μ.μ.

Το αποκρουστικό πρόσωπο του πολέμου στην Ουκρανία, αυτό που δεν έφτασε στα μάτια των πολλών, αποτύπωσαν και παρουσιάζουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης δυο φωτογράφοι, οι οποίοι εκθέτουν τις εικόνες μιας πόλης-σύμβολο της αντίστασης κατά της ρωσικής εισβολής, όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες.


Ο Βασίλης Κουτρουμάνος και ο Σεργκέι Μακάροφ εκθέτουν εικόνες της Μαριούπολης πριν και μετά τον όλεθρο, σε μια έκθεση φωτογραφίας υπό τον τίτλο «Η Μαριούπολη εν καιρώ ειρήνης και πολέμου». Οι δυο φωτορεπόρτερς προσπάθησαν να ξεπεράσουν την τηλεοπτική κάλυψη και να ενισχύσουν την ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα.


Η έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης Νεάπολης από αύριο, Πέμπτη 9 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. Αυτή τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών και στη διοργάνωσή της συμμετέχει η «Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στην εισβολή και στον πόλεμο της Ουκρανίας», η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας και η Ουκρανοελληνική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ενώ την έκθεση επιμελείται ο πρώην καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαμίχος.


INFO:


ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Τέχνης Νεάπολης (Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης), Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη (περ. Στρεμπενιώτη)

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 – 8 μ.μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Πέμπτη 9 έως Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤ.: Καθημερινές 10 π.μ.-2 μ.μ. και 6 μ.μ.-9 μ.μ.

Φωτογραφίες