Καλοκαιρινή Γιορτή από τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Καλοκαιρινή Γιορτή από τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών

14 Ιουνίου 2022

Καλοκαιρινή Γιορτή από τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών

Καραγκιόζης, συναυλία, μουσικοχορευτικό πάρτι και Bazaar χειροποίητων ειδών

Αύριο, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών καλωσορίζουν το καλοκαίρι με μια μοναδική γιορτή που διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, έπειτα από δύο χρόνια περιορισμών και έχοντας επιστρέψει δυναμικά στις δράσεις εξωστρέφειας και δημιουργίας με περισσή όρεξη, κέφι και ζωντάνια.


Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, στο 1ο-5ο Δημοτικά Σχολεία Συκεών (Ζαχαρία Γουναρίδη 1) με θέατρο σκιών και τον αγαπημένο σε όλους Καραγκιόζη που τα βάζει με τον κορωνοϊό, ενώ στο ρόλο του οργανοπαίχτη θα απολαύσουμε τα αγόρια και κορίτσια των ΚΔΑΠ μεΑ.


Αμέσως μετά, στις 7.30 το απόγευμα η γιορτή μεταφέρεται και συνεχίζεται με μια δροσερή συναυλία στο Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δεντροφυτεία), με τους ωφελούμενους/ες και εκπαιδεύτριες/ές των ΚΔΑΠ μεΑ να γίνονται ένα και να τραγουδούν αγαπημένα τραγούδια με συνοδεία πιάνου, κρουστών και άλλων οργάνων.


Η βραδιά θα κλείσει με ένα πάρτι, αφού αμέσως μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει χορός, μουσική και δροσερά ροφήματα στο Άλσος Cafe Refectory Cocktail Bar, αρωγό και χορηγό της εκδήλωσης.


Παράλληλα, στον χώρο της συναυλίας θα λειτουργεί και Bazaar με κοσμήματα και όμορφα διακοσμητικά από την ομάδα κατασκευών των ΚΔΑΠ μεΑ.


Αξίζει να αναφερθεί το σύγχρονο πνεύμα των ολοκληρωμένων προγραμμάτων για Άτομα με Αναπηρία που υλοποιούνται στον δήμο Νεάπολης-Συκεών για περισσότερα από 25 χρόνια, με στόχο την παράλληλη και ολόπλευρη στήριξη των ιδίων των ανάπηρων ατόμων, των οικογενειών τους και του κοινωνικού περιβάλλοντος, για μία ισότιμη κοινωνική ένταξη. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν δυο ΚΔΑΠ ΜΕΑ πλήρως στελεχωμένα με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 100 άτομα με αναπηρίες, και τρία διαμερίσματα υποστηριζόμενης διαβίωσης, ενώ ιδιαίτερα ενεργή είναι η παρουσία και συμμετοχή των ωφελούμενων στα δρώμενα της τοπικής κοινότητας, μέσα από τη συστηματική τους συμμετοχή σε πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις.


Μάλιστα, σταθερή είναι η θέση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), Σίμου Δανιηλίδη για «την αναγκαιότητα να θεσπιστούν νέες, σύγχρονες αντιλήψεις για την κοινωνική υποστήριξη και ένταξη των ατόμων με αναπηρία, καθώς και την θέληση αλλά και τη δυνατότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβει αυτή την ουσιαστική αρμοδιότητα, με την απαιτούμενη οικονομική υποστήριξη», θέση που επανέλαβε και στην εισήγησή του στο πρόσφατο Συνέδριο Ιατροδικαστικής-Ψυχιατροδικαστικής, επισημαίνοντας ότι «ο βαθμός που μια κοινωνία φροντίζει για τους ανάπηρους συμπολίτες της αντανακλά και το επίπεδο του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ευημερίας της εκάστοτε χώρας».


-Σημειώνεται ότι η είσοδος για την παράσταση του Θεάτρου Σκιών θα επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης του τελευταίου 6μηνου.

Φωτογραφίες