«Η θέση του Μακεδονικού Νεάπολης είναι στην Α΄ Εθνική κατηγορία …»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Η θέση του Μακεδονικού Νεάπολης είναι στην Α΄ Εθνική κατηγορία …»

16 Ιουνίου 2022

«Η θέση του Μακεδονικού Νεάπολης είναι στην Α΄ Εθνική κατηγορία …»

Συγχαρητήρια δήλωση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη

Για την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νεάπολης στη Β΄ Εθνική κατηγορία

Με αφορμή την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μακεδονικού Νεάπολης στη Super League 2 (Β΄ Εθνική), ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης προέβη στην ακόλουθη συγχαρητήρια δήλωση:


«Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο στη νεότερη ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Σ. Μακεδονικού Νεάπολης. Είναι η ημέρα κατά την οποία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες κατάταξης της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, με τη δική μας ομάδα να αποσπά ισοπαλία (2-2) στην έδρα του ΠΑΟ Ρουφ στην Αθήνα και να κατατάσσεται τέταρτη στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα, θέση που την οδήγησε στην ανώτερη κατηγορία.


»Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που ήρθε να σφραγίσει τους αγώνες του συνόλου της ομάδας, από τη διοίκηση, υπό την προεδρία του Παύλου Ανδρώνη, το προπονητικό τιμ, υπό τον Γιώργο Αμανατίδη, έως βεβαίως τους ποδοσφαιριστές και όλους τους συντελεστές.


»Η επιτυχία της ομάδας, που ξεκίνησε το 1928 ως ομάδα των προσφύγων της περιοχής με την ονομασία ‘‘Προσφυγική Ένωση Θεσσαλονίκης’’, για να εξελιχθεί σε ‘‘Α.Σ. Μακεδονικός Νεάπολης’’, ξύπνησε μνήμες της ιστορίας του συλλόγου, που δεν είναι και τόσο μακρινές στον χρόνο. Ήταν τότε το 1982 που η ομάδα, υπό την προεδρία του αείμνηστου Παναγιώτη Βουλινού, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Β΄ Εθνικής κατηγορίας κι ανέβηκε στην Α΄ Εθνική, όπου αγωνίστηκε την περίοδο 1982-1983.


»Ακολούθησαν δύσκολα χρόνια για την ποδοσφαιρική ομάδα-καμάρι της περιοχής, αγωνιζόμενη κατά περιόδους στα πρωταθλήματα της Β΄, της Γ΄ και της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, όπως επίσης και στα τοπικά της ΕΠΣΜ, με κρισιμότερη την τελευταία πενταετία 2017-2022 όπου ο Μακεδονικός πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Κι εδώ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον παιδικό μου φίλο και συνδημότη μας Παύλο Ανδρώνη που ανέλαβε τον Μακεδονικό Νεάπολης στα πρόθυρα της διάλυσής τους και τον ‘‘ξαναέχτισε’’ από το μηδέν για να τον επαναφέρει στους μεγάλους ποδοσφαιρικούς κύκλους.


»Η δικαίωση του αγώνα και των κόπων όλων των παραγόντων της ομάδας μπορεί να… άργησε πέντε χρόνια, αλλά ήρθε για να ανοίξει νέες λεωφόρους στις οποίες θα βαδίσει ο ‘‘Μακεδονικός Νεάπολης’’ έως και την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια της Α΄ Εθνικής κατηγορίας! Εκεί ανήκει, αυτή η κατηγορία του αξίζει!


»Σε όλους τους συντελεστές της ομάδας, τον πρόεδρο, τον προπονητή, τους παίκτες αλλά και τους γονείς των παιδιών αξίζουν μόνο θερμά συγχαρητήρια για τη λαμπρή πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και για τον άθλο που πέτυχαν στους αγώνες κατάταξης και την άνοδο της ομάδας στη Β΄ Εθνική (Super League 2). Αξίζουν και πολλές ευχαριστίες για τη μεγάλη χαρά που πρόσφερε στη φίλαθλη οικογένεια του δήμου μας, τους χιλιάδες δημότες μας που έχουν πάντα στην καρδιά και στο μυαλό τους τον Μακεδονικό Νεάπολης.


»Η επιτυχία αυτή μάς προκαλεί και μάς υποχρεώνει να σταθούμε όλοι στο πλευρό της ομάδας, και ως φίλαθλοι, αλλά και κυρίως ως δήμος, δημιουργώντας όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Η επιβράβευση, όμως, του αγώνα και των θυσιών των παιδιών της ομάδας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στη νεολαία του δήμου μας, την οποία καλούμε όχι μόνο να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Μακεδονικού Νεάπολης αλλά να δυναμώσει την παρουσία της στα γήπεδα για ακόμη καλύτερες μέρες κι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, για τις οποίες ελπίζουμε ότι θα έρθουν και τις περιμένουμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επιστροφή του Μακεδονικού Νεάπολης στην Α΄ Εθνική κατηγορία.


»Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους τους συντελεστές του ιστορικού ‘‘Α.Σ. Μακεδονικός Νεάπολης’’ και ευχές για καλή πορεία στη νέα κατηγορία, με στόχο την επάνοδο στην Α΄ Εθνική».