«Για πάντα φίλοι…»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Για πάντα φίλοι…»

19 Ιουνίου 2022

«Για πάντα φίλοι…»

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά των ΚΔΑΠ και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Αύριο, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Ισχυρές γέφυρες φιλίας με τα προσφυγόπουλα χτίζουν στον δήμο Νεάπολης-Συκεών τα μικρά παιδιά, τα οποία έχουν γνωριστεί μεταξύ τους και έχουν συνυπάρξει στα σχολικά θρανία.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων (20 Ιουνίου) αποτελεί μόνο μια ακόμη ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί η υπόσχεση των παιδιών ότι θα παραμείνουν «φίλοι για πάντα»! Κι αυτό θα γίνει μέσα από το Βιωματικό Εργαστήρι που δημιουργείται στο ΚΔΑΠ Στρεμπενιώτη (Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη), με τίτλο «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;».


Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, από τις 10:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ., θα συμμετάσχουν παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης δήμου Νεάπολης-Συκεών παρέα με τα παιδιά προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στον δήμο στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ (REACT). Μέσα από τα διαδραστικά παιχνίδια θα μάθουν πώς μέσα από το παιχνίδι μπορούμε να ξεπερνούμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις και γινόμαστε φίλες και φίλοι.


Το Βιωματικό Εργαστήρι διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), σε συνεργασία με το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, το Πρόγραμμα REACT, τα ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.